BEITOSTØLEN/OSLO (Discovery):
Lørdag var Therese Johaug i en helt egen klasse på 10 km klassisk. Østerdølen viste heller ingen svakheter i fristil. For andre dag på rad var Johaug suveren i kampen om seieren, og tok med det distansedobbelen i den nasjonale sesongåpningen. Det er fjerde gang på rad Johaug har gjort det.
Ruka
Johaug revansjerte seg mot Karlsson: – Man begynner å tvile
28/11/2021 PÅ 13:13
Heidi Weng fulgte opp gårsdagens 2. plass, og var nok en gang den som var «nærmest» å tukte Johaug. Nære kan hun derimot ikke sies å ha vært.
Halvveis i løpet hadde Johaug en ledelse på 17 sekunder. 33-åringen fortsatte med å øke hele veien til mål. Mot slutten passerte Johaug landslagsvenninne Weng etter å ha starter halvminuttet senere. Avstanden ved målgang ble 35 sekunder.
– Det var en rask 10 kilometer. Høy fart, men jeg følte jeg klarte å roe meg ned, trykke til og gå bra på ski, sa Johaug til Discovery etter målgang.
– Jeg føler formen der den skal være, så håper jeg med de løpene her i banken at jeg klarer å heve hakket litt mer, fortsetter dagens suverene vinner.
LES OGSÅ: Storfavoritten suveren i sesongåpningen

Imponerte igjen – kjemper om verdenscupbillett

To av de som jakter en verdenscupbillett er Ragnhild Haga og Silje Theodorsen, og begge to viste at formen er i rute før årets langrennssesong. Både Haga og Theodorsen står utenfor landslaget, og har dermed vært nødt til å levere under sesongåpningen for et håp om å gå seg inn i diskusjonen.
Søndag ble det en kamp mellom de to outsiderne om den siste pallplassen, men etter en knallsterk avslutning av Haga, var det 30-åringen fra Nannestad som tok 3. plassen.
Over de to dagene på Beitostølen står Ragnhild Haga med en 5. og en 3. plass, mens Theodorsen ble nummer tre på lørdag og fire på søndag.
Både Theodorsen og OL-vinneren fra Pyeongchang har virkelig meldt seg på etter to gode konkurransedager under sesongåpningen på Beitostølen.
– Det er veldig røft om de skulle vrake både Ragnhild Haga og Silje Theodorsen til en verdenscuptropp etter disse løpene her, sa NRKs kommentator Torgeir Bjørn i kjølvannet av løpet.
LES OGSÅ: Jakter Beijing-billett utenfor landslaget: – De neste ukene blir et mini-OL

Flere landslagsløpere stod over

Det var flere tunge forfall til søndagens 10 km fristil. Helene Marie Fossesholm skulle etter planen gå søndagens 10 km fristil etter å ha stått over lørdagens renn grunnet sykdom. Det er en lett forkjølelse som gjorde at hun måtte droppe begge konkurransene, men verdenscupåpningen i Ruka skal ikke være i fare.
Anne Kjersti Kalvå og tvillingene Udnes Weng stod også over søndagens renn. For Kalvå sin del var det en sår hals som forhindret henne fra å stille på startstreken.
– Anne Kjersti Kalvå har dessverre fått sår hals og må stå over dagens konkurranse. Hun ser an utviklingen i dagene som kommer, men planen er å reise til Ruka på onsdag, sier Ole Morten Iversen i en pressemelding.
Lotta og Tiril Udnes Weng har kommet til enighet med trenerteamet om å prioritere annerledesmed tanke på videre forberedelser.

Spurtet seg til NM-bronse: – Godt å få satt på plass hele gjengen

Ruka
Ingen norske herrer til start i Ruka
28/11/2021 PÅ 11:25
Langrenn
Tror denne løperen kan nærme seg OL-troppen i Ruka
26/11/2021 PÅ 19:24