Det som er helt sikkert er at hun stiller i onsdagens klassisksprint i Oberstdorf.
27-åringen fra Gjøvik var i godt lune etter treningsøkta som ble gjennomført i både sludd og regn på stadion i Oberstdorf tirsdag formiddag.
– Vi år se. Jeg har gått noen gode skirenn, og det gjør det mer sannsynlig at jeg går hele.
Langrenn
Trøblete oppladning til OL-sesong for Bolsjunov
21/09/2021 PÅ 06:17
– Ifølge Heidi Weng holder du kortene tett til brystet også overfor henne?
– Vi har snakket om det, og jeg har sagt at jeg tar renn for renn, og det er egentlig det jeg fortsetter å gjøre. Trenerne er også med og bestemmer litt, og det hjelper at du får et klapp eller to ekstra på skulderen.

Naturlig

Det er naturlig at spørsmålet om Østberg dukker opp. Når enkelte andre profiler ikke er med i det hele tatt, er det enda viktigere for mange at de som leder er med når det skal avgjøres i Italia om noen dager.
Østberg har opplevd å bli hjemsendt fra touren før etter rennene i Oberstdorf. Til og med da hun hadde ledertrøya. Den gangen skinte det igjennom at hun slett ikke likte at ble tvunget hjem.
Denne gangen er det annerledes.
Ifølge landslagstrener Roar Hjelmeset er det bare sykdom som gjør at Østberg eventuelt blir sendt hjem før det er slutt denne gangen.

Ansvar

– Føler du et ansvar overfor produktet og Tour de Ski-konseptet, publikum og TV-seere som gjerne vil ha deg med?
– Det er veldig hyggelig at folk vil ha meg med, og jeg føler et ansvar når jeg gjør det bra. Hvis jeg og Heidi (Weng) er én og to, og vi vurderer fram og tilbake om vi skal gå, så ser jeg at det ikke er heldig. Jeg skjønner at de vil ha med oss som er i toppen. Men det kan skje nye her etter noen dager. Det er mulig at jeg kan ha et klarere svar etter én og to dager her i Oberstdorf.
Det er ingen tvil om at Østberg har lyst til å fortsette, men det er hensynet til OL som ennå ikke er helt avklart. Østberg fullførte hele touren sist sesong og fikk noen tunge konkurransedager mot slutten da. I Lahti-VM senere på vinteren lyktes hun ikke, og det er det som kjernen til hennes usikkerhet om hvor lurt det er å fullføre hele touren denne gangen.
Til sjuende og sist handler det om den totale trenings- og konkurransebelastningen.
Skulle det endte med at Østberg fullfører hele Tour de Ski, så får hun frie tøyler til å gjøre det hun vil i NM på Gåsbu. Da kan det for eksempel være at hun bare går én konkurranse. I tillegg går hun bare ett løp i verdenscupen i Seefeld i slutten av januar. Det blir i så fall eneste to konkurransene mellom touren og OL.
(©NTB)
Langrenn
Presset svensk skiveteran: – Har egentlig ingen gode OL-minner
17/09/2021 PÅ 09:29
Langrenn
Martin Johnsrud Sundby gir opp OL og satser på langløp
20/03/2021 PÅ 09:31