Forrige sesongs vinner av Tour de Ski har tidligere hatt startnekt i verdenscupen ettersom hun ikke oppfylte kravene til Norges skiforbunds helseattest. Nå er Østberg endelig friskmeldt og med i Tour de Ski-troppen.
Det ble klart da kvinne- og herretroppen til Tour de Ski ble offentliggjort mandag ettermiddag. Østberg oppfyller helsekravene og får dermed sjansen til å forsvare seieren fra Tour de Ski forrige sesong.
– Jeg er veldig glad for å være tilbake på startstreken og sammen med gjengen på tur. Det blir selvfølgelig spennende å se hvordan det blir og konkurrere igjen. Kanskje trenger jeg noen renn for å komme i gang og kjenne på hvordan dette fungerer, så får resultatene bli det de blir. Det viktigste nå blir å kjenne på gleden av og være på start igjen, og deretter ta det steg for steg, sier Østberg selv.
Langrenn
Trøblete oppladning til OL-sesong for Bolsjunov
8 TIMER SIDEN

– Grugleder seg

– Hun grugleder seg litt og er usikker på formen. Det kan jo slå begge veier når det er så lenge siden hun har vært med i verdenscupen, sier landslagstrener Ole Morten Iversen til NTB.
– Er hun rustet til å tåle så mange løp på kort tid, etter så lang tid ute?
– Sju renn på ni dager er ikke det jeg hadde ønsket, men vi får vurdere underveis hvordan hun føler seg. Vi tenkte at vi ikke skulle vente helt til januar for å ha med Ingvild, så da er Tour de Ski første mulighet. Det er en lang sesong etterpå også, som vi må tenke på.

Johaug med igjen

Medisinsk ansvarlig Øystein Andersen forteller følgende i en pressemelding :
– Ut fra en totalvurdering er det helsemessig forsvarlig at Ingvild starter i Tour de Ski, og det vil bli gjort vurderinger underveis.
Med seg i troppen får hun blant andre Therese Johaug, som sto over touren forrige vinter for å forberede seg til VM i Seefeld. Johaug har vært fullstendig dominerende denne sesongen og må sies å være favoritten til å vinne sammenlagt.
I herretroppen er det ingen store overraskelser. Johannes Høsflot Klæbo er med for annen gang og vil forsøke å forsvare tour-tittelen fra forrige sesong, etter oppkjøring hjemme i Trøndelag.
Med i kvinnetroppen får hun også med seg blant andre Therese Johaug, som sto over touren forrige vinter for å forberede seg til VM i Seefeld.
I herretroppen var det ingen store overraskelser. Johannes Høsflot Klæbo er med for annen gang og vil forsøke å forsvare tour-tittelen fra forrige sesong, etter oppkjøring hjemme i Trøndelag.

Troppen

Slik er troppen:
Kvinner : Therese Johaug (IL Nansen), Heidi Weng (IL BUL), Maiken Caspersen Falla (Gjerdrum IL), Ingvild Flugstad Østberg (Gjøvik Skiklubb), Ragnhild Haga (Åsen IL), Astrid Uhrenholdt Jacobsen (IL Heming), Lotta Udnes Weng (Nes Ski), Tiril Udnes Weng (Nes Ski), Kari Øyre Slind (Oppdal IL), Anne Kjersti Kalvå (Lundamo IL, Team Veidekke Midt-Norge)
Menn : Johannes Høsflot Klæbo (Byåsen), Emil Iversen (Varden Meråker), Erik Valnes (Bardufoss og omegn IF), Simen Hegstad Krüger (Lyn Ski), Didrik Tønseth (Byåsen IL), Pål Golberg (Gol IL), Sjur Røthe (Voss IL), Hans Christer Holund (Lyn Ski), Sindre Bjørnestad Skar (Bærums Verk og Hauger IF), Martin Løwstrøm Nyenget (Lillehammer Skiklub, Team Veidekke Innlandet).
(©NTB)
Sett denne?

Rasende etter nesten-ulykke med funksjonær: – Han skal jo ikke være der!

Langrenn
Presset svensk skiveteran: – Har egentlig ingen gode OL-minner
17/09/2021 PÅ 09:29
Langrenn
Martin Johnsrud Sundby gir opp OL og satser på langløp
20/03/2021 PÅ 09:31