Østberg hadde snaut 33 sekunder å gå på til Weng etter søndagens seier på den klassiske 10-kilometeren.
På forhånd sa hun at det ville bli tøft å holde unna for lagvenninnen på årets første dag. Det skulle vise seg at Gjøvik-jenta ikke hadde noe å bekymre seg for.
I fine forhold gikk 27-åringen trygt og godt. Hun stresset ikke med en sprek Weng bak seg i løypa.
Langrenn
Presset svensk skiveteran: – Har egentlig ingen gode OL-minner
13 TIMER SIDEN
Etter litt over fire kilometer hadde Weng hentet inn ni sekunder, men senere skulle hun tape tid til Østberg. Til slutt måtte hun se seg slått med 27,8 sekunder.
– Det var et levende helvete å gå der ute. Jeg måtte kjempe hardt, og det føltes ikke godt. Men sånn var det kanskje for Heidi og de andre også. Jeg så Heidi hele veien, og hun så bra ut. Dette var en god måte å starte det nye året på, sa Østberg i seiersintervjuet til FIS.

Fikk syre tidlig

Til TV 2 beskrev hun jaktstartens som en «psykologisk pine».
– Jeg fikk sekunderinger på at hun (Weng) tok innpå. På slutten klarte jeg å ta litt igjen, men det var virkelig en kamp mot meg selv. Allerede i starten hadde jeg seriøs syre i beina i slutten av bakken, sa hun til kanalen.
Med fem bonussekunder mer enn Weng leder Østberg fortsatt Tour de Ski med så å si samme luke som før mandagens jaktstart. Hun har 32,8 sekunder på lagvenninnen.
Seieren var Østbergs tredje i verdenscupen denne sesongen. I tillegg til de to triumfene i touren vant hun også 10-kilometeren i Davos før jul.
Jessica Diggins startet jaktstarten ett minutt og fem sekunder bak Østberg. I mål var amerikaneren bak med 1.16,9. Hun er ytterligere ti sekunder bak i sammendraget.

Jacobsen reiser hjem

Astrid Uhrenholdt Jacobsen tok 7.-plassen mandag. Hun startet løpet som nummer 15. Etter løpet bekreftet Jacobsen at hun hopper av touren og reiser hjem for å ta del i NM på Gåsbu. Der må hun levere om hun skal få gå i OL.
– Hvordan er det å ha et slikt press på seg?
– Det har jeg opplevd ganske mange ganger før. Jeg har aldri vært i mesterskap uten å ha hatt kniven på strupen. Jeg har gjerne kvalifisert meg helt i siste liten, og likevel har jeg gått fort i mesterskap. Så det er ikke noe uvant, men det er ikke behagelig, svarte Jacobsen på spørsmål fra NTB.
Kathrine Harsem tok 14.-plassen i Lenzerheide mandag, mens Silje Øyre Slind endte som nummer 25. Øvrige norske: 30) Maiken Caspersen Falla, 34) Mari Eide, 35) Anne Kjersti Kalvå, 42) Tiril Udnes Weng.
Tirsdag er det hviledag. Den blir benyttet til å forflytte seg fra den sveitsiske høyden og til lavlandet i tyske Oberstdorf. Onsdag står klassisk sprint på Tour de Ski-programmet.
(©NTB)
Langrenn
Martin Johnsrud Sundby gir opp OL og satser på langløp
20/03/2021 PÅ 09:31
Langrenn
Klæbo ber skiforbundet trekke VM-anken
10/03/2021 PÅ 16:56