Johannes Høsflot Klæbo, Pål Golberg og Erik Valnes var Norges håp i sprintfinalen tirsdag, og som alltid var favorittstempelet godt plantet på mannen fra Trondheim.
Og gjennom de sveitsiske skoger var det ingen av konkurrentene som kunne gjøre noe med Norges store gullhåp i OL.
Klæbo seilte over målstreken et drøyt sekund foran Richard Jouve og Lucas Chanavat. Erik Valnes endte som nummer fire, mens Pål Golberg seilte inn to sekunder bak Klæbo på en sjetteplass.
Langrenn
Han er langrennsjentenes nye trener – ingen kvinnelige søkere
19/05/2022 PÅ 10:02
– En morsom dag. Smørerne har gjort en veldig god jobb. Det er veldig deilig å starte Tour de Ski på denne måten, sa Klæbo til arrangøren etter målgang.
Verdenscupseieren var Klæbos 28. i sprint og hans femte Tour-triumf i disiplinen. Tidligere i vinter vant han i Lillehammer og Davos.
– Kroppen spiller godt på lag i dag. Jeg har trent godt i jula, så gøy å se at det gir resultater, sa tirsdagens vinner til TV 2.
Even Northug imponerte i prologen og i første utslagsrunde, men nådde ikke opp i semifinaleheatet til Klæbo. Der ble han nummer fem.
Tour de Ski går over seks etapper og varer til 4. januar.
Noen minutter før herrenes finale, leverte Mathilde Myhrvold en strålende finale som eneste norske og endte på en formidabel 2. plass. Jessie Diggins vant sprinten. Les mer her.
Langrenn
Ulvang vil ha like distanser for kvinner og menn
30/04/2022 PÅ 10:33
Langrenn
Caspersen Falla legger opp: – Litt vemodig
21/04/2022 PÅ 11:41