I mai vil Det internasjonale skiforbundet, FIS, ta opp forslaget om å endre terminlista og noen av distansene innenfor langrennssporten under deres årlige kongress.
Dette er endringer som innebærer å fjerne duathlon, altså fellesstart med skibytte, og erstatte det med jaktstart. I tillegg er det snakk om å legge inn elementer av skicross inn i sprinttraseen, dette har allerede blitt prøvd tidligere, men har ikke blitt godt mottatt av utøverne.

Vil redde den klassiske teknikken

Langrenn
Ulvang vil ha like distanser for kvinner og menn
30/04/2022 PÅ 10:33
Men ett av forslagene kan gå utover Johannes Høsflot Klæbo og hans karakteristiske sprintteknikk. Forslaget er å fjerne klassisk sprint, og kun arrangere skøytesprint.
Renndirektør i FIS, Pierre Mignerey, sier til den svenske avisen Expressen at de ønsker å fjerne den klassiske sprinten for å redde den klassiske teknikken.
– Utviklingen i den klassiske sprinten har gått mer og mer mot staking med dobbelttak og løping. Det er jo blitt kjent som Klæbo-teknikken, sier Mignerey til Expressen.
Den norske langrennsløperen har fått mye oppmerksomhet for teknikken han har utviklet sammen med bestefaren. Ved å løpe, fremfor å skli på skiene, i motbakkene har han satt flere av konkurrentene på plass i sprint denne sesongen.
Mignerey mener denne teknikken er en fare for den typiske og klassiske langrennsteknikken.

Vil ha inn en glifase

– Jeg har ikke noe imot Klæbo, men om vi skal ta vare på den klassiske langrennsteknikken må vi vise et bedre bilde av den. Da må vi vise frem diagonalgangen som har en glifase, sier renndirektøren til den svenske avisen.
Klæbo fikk spesielt mye oppmerksomhet for denne teknikken under VM i Lahti forrige sesong. Der kunne han fortelle at dette er en teknikk som ikke bare har kommet over natta.
– Jeg håper og tror at dette er noe nytt, og det er det som har vært planen helt fra starten av. Dette er ikke noe man bare kommer på. Slike ting tar tid. Jeg har prøvd å bruke tid på å utvikle dette, så dette har ikke kommet over natta, uttalte han til NTB.
– Jeg har fokusert på å utvikle min egen metode, og det er kult at den funker så bra som den gjør, la han til.
Langrenn
Caspersen Falla legger opp: – Litt vemodig
21/04/2022 PÅ 11:41
Langrenn
Hattestad gir seg – dobbel trenerjakt for langrennskvinnene
28/03/2022 PÅ 09:44