Norges Skiforbund sendte tirsdag ut melding om at kommende sesongs landslag blir presentert på Scandic Holmenkollen Park Hotel over helga.
Det har vært spekulert i at Northug skal inn på sprintlaget under Arild Monsens ledelse, og det er også det som etter alle solemerker kommer til å skje. Om dette betyr at Northug bryter helt med sin private sponsor Coop vites ikke, men skistyret har sagt klart fra om at Northug ikke kan være på landslaget om han har Coop som privat sponsor.
Langrenn
Han er langrennsjentenes nye trener – ingen kvinnelige søkere
19/05/2022 KLOKKEN 10:02
Dette ble heller ikke mindre klart da Norges Skiforbund sist uke vraket en ferdigforhandlet avtale med Coop til fordel for en forlenget kontrakt med Norgesgruppen.
Verken Northugs manager Are Sørum Langås eller ledelsen i Norges Skiforbund vil bekrefte noe som helst på dette tidspunktet, og den endelige avtalen mellom Northug og skiforbundet skal heller ikke være endelig ferdigforhandlet.
Men sjansen skal altså være mer enn stor for at Northug blir fast landslagsmann, og ikke bare landslagsmann i konkurransesesongen slik praksis har vært de siste årene.
Etter det NTB kjenner til ligger det ikke an til store forandringer på landslagene for menn. Med unntak av at sprinteren Håvard Solås Taugbøl ligger tynt an med tanke på fornyet plass, er det godt mulig at de øvrige 14 som enten var på allround- eller sprintlag sist sesong også blir der kommende sesong.
En eventuell landslagsplass for en unggutt som Mattis Stenshagen kommer trolig for tidlig.
Det som skal ha skapt utfordringer er fordelingen mellom sprint og allround. Det er ikke gitt at alle som ønsker seg over fra allround- til sprintlag får lov til det.
(©NTB)
Langrenn
Ulvang vil ha like distanser for kvinner og menn
30/04/2022 KLOKKEN 10:33
Langrenn
Caspersen Falla legger opp: – Litt vemodig
21/04/2022 KLOKKEN 11:41