Petter Northug fikk ikke gå Tour de Ski, men fikk testet OL-formen mot god motstand i Skandinavisk Cup i svenske Piteå søndag. Her skulle han bevise at han fremdeles kan gå for gull når lekene i PyeongChang starter om en måned.
  • Se alt fra OL her!
Etter først å ha sagt at han står over rennene i Sverige, ombestemte han seg og reiste til Piteå for å gå fellesstarten i 30 kilometer klassisk.
Langrenn
Trøblete oppladning til OL-sesong for Bolsjunov
21/09/2021 PÅ 06:17
Det endte i fiasko, og trønderen var hele 5 minutter og 6 sekunder bak vinneren Mattis Stenshagen. Northug ble nummer 48.

Hang med en stund

Northug lå i tetsgruppen de første ti kilometerne, men halvveis i rennet hadde man tapt 23,4 sekunder til ledende Mattis Stenshagen. På dette punktet var åtte nordmenn topp ti, men Northug lå allerede da på 18. plass.
Trønderen sleit med å holde tempoet til nordmennene i front, og var 40 sekunder bak tre kilometer senere. OL-formen viste seg å være langt dårligere enn ønsket, og Northug var sjanseløs de siste kilometerne.
Med fem kilometer igjen var Northug nesten tre minutter bak Daniel Stock og Mattis Stenshagen. Da så det også ut som Northug hadde gitt opp hele skirennet.
Stenshagen vant rennet, mens Martin Nyenget ble nummer to, og Johan Hoel tok tredjeplassen.

Ønsket «en positiv opplevelse»

Lørdag ønsket ikke Northugs personlige trener, Stige Rune Kveen, å sette noe resultatmål for fellesstarten.
– Dette blir en gjennomkjøring. Det jeg håper, er at han får en positiv opplevelse og at han finner gleden ved skirenn igjen før NM og Planica, sa Kveen til Eurosport.no.
Resultatlista tyder på at Northug ikke fikk en like positiv opplevelse som Kveen hadde håpet.
Langrenn
Presset svensk skiveteran: – Har egentlig ingen gode OL-minner
17/09/2021 PÅ 09:29
Langrenn
Martin Johnsrud Sundby gir opp OL og satser på langløp
20/03/2021 PÅ 09:31