Northug ble nummer fire i sitt kvartfinaleheat og lå lenge inne på lucky loser-listen, men tiden holdt ikke til semifinale. Fredrik Riseth var best i Northugs kvartfinale med tiden 3.32. Northug klokket inn 3,6 sekunder bak, men måtte se at en plass i semifinalen forsvant til tross for en god avslutning på kvartfinalen.
– Det gikk ikke helt som planlagt. Vi hadde håpet på et par heat til, så han kunne fått en enda bedre gjennomkjøring, sier Northug-trener Stig Rune Kveen til NRK før han fortsetter:
– Det er litt som forventa. Han er litt seig i frasparkene. Men det er bare å jobbe videre for det som skal skje fremover.
Langrenn
Presset svensk skiveteran: – Har egentlig ingen gode OL-minner
17/09/2021 PÅ 09:29
Uten å anstrenge seg for mye hadde Northug blitt nummer 20 i sprintprologen. 9,90 sekunder skilte opp til prologvinner Riseth. Northug ønsket ikke å uttale seg til Skiforbundets egen TV-sending etter kvartfinaleexiten på Gålå.
Petter Northug fikk ikke delta i verdenscuprennene i Ruka i helgen. I stedet tester medaljegrossisten formen på Gålå. Vrakingen av Northug har skapt storm i Norge den siste uken.
Neste helg skal Northug derimot få muligheten i verdenscupen. 31-åringen får en plass på hjemmebane i Lillehammer.
(©NTB)
Langrenn
Martin Johnsrud Sundby gir opp OL og satser på langløp
20/03/2021 PÅ 09:31
Langrenn
Klæbo ber skiforbundet trekke VM-anken
10/03/2021 PÅ 16:56