Petter Northug måtte ta til takke med Norgescupen på Gålå etter å ha blitt vraket til verdenscupåpningen i Ruka.
Der viste 31-åringen at det kanskje var like greit at han ikke fikk billett til Finland.
Northug ble nummer 17 på 15 kilometeren, ett minutt og 27 sekunder bak vinner Anders Gløersen. Mathias Rundgreen ble nummer to, mens Eirik Sverdrup Augdal tok tredjeplassen.
Langrenn
Han er langrennsjentenes nye trener – ingen kvinnelige søkere
19/05/2022 KLOKKEN 10:02
Kveen sa til Adresseavisen før start at Northug følte seg avslappet foran sesongdebuten.
– Han er veldig avslappet. Det er overhodet ikke noe press på Petter for at han skal prestere på Gålå. Også Vidar Løfshus (langrennssjef) har vært klar på at Petter trenger en gjennomkjøring.
Northug ble ikke tatt ut til Finland etter at han ikke stilte til start på Beitostølen for en uke siden, på grunn av sykdom. En skuffet Northug svarte med å legge ut et bilde på bildedelingstjenesten Instagram, der han raljerer med landslagsledelsen og laguttaket.
Utblåsningen ble ikke tatt godt imot i Skiforbundet som varslet at de ville ta saken opp internt med Northug. Også flere utøvere har reagert på det de oppfatter som brudd på retningslinjene for sosiale medier.
Adresseavisen skriver at Northug torsdag la ut en melding på Facebook der han ønsket alle landslagsløperne lykke til i Finland: «Lykke til i Ruka. Håper langrennsformen deres er bedre enn insta-formen min».
Langrenn
Ulvang vil ha like distanser for kvinner og menn
30/04/2022 KLOKKEN 10:33
Langrenn
Caspersen Falla legger opp: – Litt vemodig
21/04/2022 KLOKKEN 11:41