Petter Northug skal onsdag holde pressekonferanse i Trondheim som handler om hans framtid, melder Norges Skiforbund. Klokka 21 tirsdag kveld sendte forbundet ut en pressemelding med innkalling til pressekonferansen på Scandic Lerkendal klokka 12 onsdag.
Etter det TV 2 erfarer vil Northug varsle at han legger opp, mens NRK erfarer at Northug vil gi seg med toppsatsing i langrenn.
Under sesongåpningen på Beitostølen midt i november sa Northug at han ga seg selv noen uker, men at han var nødt til å prestere innen midten av desember.
Langrenn
Dropper høydeopphold: – Var litt «hissig på grøten»
19/10/2021 PÅ 09:35
– Hvis jeg ikke går fort på ski fra midten av desember, da er det slutt. Da er kvalifiseringen over, og så får vi se om det blir noe mesterskap. Siste frist er å gå fort på ski i den skandinaviske cupen, sa han.
Til helgen er det renn i skandinavisk cup i Östersund. Northug har hatt en trøblete inngang til sesongen og har ikke vært i nærheten av verdenscuplaget så langt.
– For min del blir det å konkurrere på nivå to og trene, og så får vi se hvordan kroppen fungerer, sa Northug under åpningshelgen på Beitostølen.
Pressekonferansen skal innledes med en plenumsseanse, fulgt av intervjumuligheter.
Hovedtrener for mennenes sprintlag Arild Monsen og langrennssjef Espen Bjervig vil også være til stede. Landslagssjef Vidar Løfshus har ikke anledning til å være i Trondheim, men han vil være tilgjengelig for mediene på mobil. At det mobiliseres såpass tyder på at det ikke er en hvilken som helst pressekonferanse.
Northug har 13 VM-gull, to OL-gull og to sammenlagtseirer i verdenscupen blant sine meritter.
(©NTB/Eurosport.no)
Langrenn
Dramatiske dager for Øystein Pettersen
15/10/2021 PÅ 05:55
Langrenn
Bjørgen avslører dopingdrama: – Det var helt jævlig å få den telefonen
11/10/2021 PÅ 17:47