Norges Skiforbund skriver følgende i en pressemelding:
Landslagstrener Arild Monsen og trener Stig Rune Kveen har sammen med Petter Northug i dag hatt møte i Trondheim og blitt enige om videre konkurranseløp med fokus på OL i Sør-Korea 2018.
– Petter gjennomførte i dag et greit skirenn i Granåsen, sier landslagstrener Arild Monsen. Etter vårt møte er vi nå enige om følgende løp: Om Petter selv ønsker det går han i Piteå til helgen, men dette er ikke noe krav fra vår side. Så bør Petter gå sprinten i NM på Gåsbu om han har mål om å gå OL-sprint, og i tillegg et distanserenn her, dvs enten 15-kilometer fri teknikk eller 30 kilometer skiathlon.
Langrenn
Ulvang vil ha like distanser for kvinner og menn
30/04/2022 PÅ 10:33
Etter NM har Northug fått tilbud om plass til World Cup i Planica hvor han kan gå begge dager med klassisk sprint lørdag 20. januar og 15 km klassisk søndag 21. januar. Disse konkurransene vil da gi grunnlag for et evt OL-uttak.
– Vi hadde et konstruktivt møte med fokus på Petters kvalifiseringsmuligheter til OL i PyeongChang, sier trener Stig Rune Kveen.
Før møtet i Trondheim i dag hadde landslagsledelsen møte med Petter og hans trenerteam mandag 4 desember for å planlegge veien videre.
– Dette var et møte Petter var svært godt fornøyd med, med fokus på god og solid trening før neste steg. Med disse kommende skirennene håper vi Petter kan gi oss gode svar, sier landslagssjef Vidar Løfshus.
– Det vil for oss alle være en glede å se en motivert og forberedt Petter Northug på startstreken i OL i PyeongChang i februar.
Petter Northug ble vraket til Tour de Ski, men stilte til start i Strindheimstafetten nyttårsaften og hjalp laget sitt Strindheim til en andreplass bak Johannes Høstflot Klæbos Byåsen.
Langrenn
Caspersen Falla legger opp: – Litt vemodig
21/04/2022 PÅ 11:41
Langrenn
Hattestad gir seg – dobbel trenerjakt for langrennskvinnene
28/03/2022 PÅ 09:44