BEITOSTØLEN/OSLO (Eurosport.no):
Onsdag ble Pål Golberg, Emil Iversen, Finn Hågen Krogh, Martin Johnsrud Sundby og Johannes Høsflot Klæbo presentert som de fem forhåndsuttatte løperne til verdenscupåpningen i Ruka av landslagssjef Vidar Løfshus.
Det betyr at Petter Northug har presset på seg før helgens nasjonale åpning på Beitostølen. Totalt er det ti plasser som skal fylles, noe som betyr at ytterligere fem løpere tas ut etter helgens renn.
Langrenn
Han er langrennsjentenes nye trener – ingen kvinnelige søkere
19/05/2022 KLOKKEN 10:02
Beito-helgen innledes med en 15 kilometer klassisk for herrene på fredag. Lørdag er det sprint på programmet, før det avsluttes med en 15 kilometer fri på søndag.
Northug skulle egentlig sesongåpne i svenske Bruksvallarna forrige helg, men droppet å stille til start.
På kvinnesiden er Heidi Weng, Maiken Caspersen Falla, Marit Bjørgen, Kathrine Harsem og Ingvild Flugstad Østberg forhåndsuttatte.
Spesielt Falla er spent foran premieren.
– Jeg har hatt litt motgang i det siste. Kroppen har vært sliten, og jeg har ikke fått gjennomføre de hardeste øktene. Nå peker pila heldigvis i rett retning, så jeg er positiv, sier den regjerende OL-mesteren til Eurosport.no
For det har ikke vært før de siste par dagene at hun har følt seg bedre.
– Da kroppen begynte å respondere igjen, var jeg nesten på gråten. Det betyr mye, spesielt foran en OL-sesong. Beitostølen er ikke så viktig resultatmessig, men det å få en god start er med på å bygge selvtillit.
Langrenn
Ulvang vil ha like distanser for kvinner og menn
30/04/2022 KLOKKEN 10:33
Langrenn
Caspersen Falla legger opp: – Litt vemodig
21/04/2022 KLOKKEN 11:41