LILLEHAMMER (Eurosport.no):
Petter Northug reiser hjem fra Lillehammer, og kommer ikke til å delta på morgendagens 30 kilometer skiathlon.
Det bekrfter Tomas Northug til Eurosport.no
Langrenn
Han er langrennsjentenes nye trener – ingen kvinnelige søkere
19/05/2022 KLOKKEN 10:02
Landslagstrener Tor Arne Hetland bekrefter også nyheten i en pressemelding.
– Det er synd at Petter ikke er i god nok form til å gå 30 kilometer søndag, sier landslagstrener Hetland i en pressemelding fra Norges Skiforbund.
– Petter behøver en god treningsperiode etter forkjølelsen han pådro seg rett før Beitostølen, sier Northugs trener Stig Rune Kveen.
Det var VG som meldte om nyheten først.

– Ikke noe dramatikk

Eurosport-ekspert Tomas Northug sier følgende om at Petter står over 30 kilometeren.
– Det er ikke noe dramatikk i dette. Jeg tror det er viktigere for han å trene nå enn å gå konkurranse, sier Northug til Eurosport.no.
Søkelyset var rettet mot Petter Northug som endelig fikk sin sesongdebut i verdenscupen på Lillehammer lørdag.
VM-kongen fra Falun imponerte ingen, og røk ut av prologen med 32. beste tid. Etter exiten forsvant Northug rett til skogs, mens «hele pressenorge» stod igjen uten svar fra hovedpersonen selv.
– Det ble som jeg fryktet litt. Jeg tror han har hevet seg etter Gålå, men det ser litt småseigt ut. Frasparkene er sene, det er ingen god teknisk gjennomføring fra han, og da blir det langt bak vinneren, mener Eurosports langrennsekspert og Petter Northugs lillebror Tomas Northug.

Lillebror Northug ikke bekymret

Etter halvannen time utenfor rekkevidde, dukket omsider Petter Northug opp og fikk pratet litt med sin bror før han forsvant fra langrennsarenaen.
– Jeg spurte han om han gikk rett ut, smiler mellomste bror Northug.
– Da hadde han vært ute og trent staking i halvannen time. Det tar jeg som et godt tegn. Det var et ganske kort møte. Han smilte og det så ut som det var greit. Samtidig kunne han sikkert ha tenkt seg å gå videre, men det manglet ikke så mye, forklarer Northug.
Lillebror Northug mener det ikke er grunn til bekymring, i hvert fall ikke riktig ennå.
– Jeg tror ikke det er krise ennå, men han må snart vise om han er god nok. Spørsmålet er om han bør legge ned en treningsperiode i stedet for å konkurrere. Da kan han heller angripe etter jul.

– Har satt seg i en vanskelig posisjon

Etter å ha blitt vraket til Kuusamo, hadde Northug muligheten til å vise seg frem i en øvelse som også stor på OL-programmet i PyeongChang i februar. Tomas Northug mener broren foreløpig ikke har satt seg i en veldig god posisjon med tanke på lekene i de sør-koreanske fjellene.
– Jeg tror han har satt seg i en vanskelig posisjon. Det spørs litt hva han føler selv, om det er trening han mangler og at man må få opp piffen, eller om han rett og slett er sliten. Det vet han best selv, sier Tomas Northug.
– Jeg tror han mangler såpass mange harde økter før han kommer i form, at jeg tror det smartere å legge inn røde økter (harde økter, journ. anm.) hvis han kjenner at han ikke har mulighet til å hamle opp med de beste, sier Northug.
Når Northug har bestemt seg for å droppe skiathlon søndag, øker sannsynligheten for at Mosvik-ekspressen vrakes til de kommende verdenscuprennene i Davos og Toblach. Om det skulle skje, mener Tomas Northug at brorens beste konkurransemulighet er Skandinavisk Cup i Vuokatti i Finland 15.-17. desember og å droppe Tour de Ski.
– Hvis han begynner å trene på mandag får han en hel uke med trening, så kan han slippe opp litt før Vuokatti, og kanskje gå de konkurransene og trene bra i jula. Da må han stå over Tour de Ski, men han må vite at ting er på stell før det. Han må lete etter den gode følelsen, og den finner du ikke ved å gå dårlige skirenn, sier han.
Det har ikke lyktes Eurosport.no har å komme i kontakt med Petter Northugs trener Stig Rune Kveen.
Langrenn
Ulvang vil ha like distanser for kvinner og menn
30/04/2022 KLOKKEN 10:33
Langrenn
Caspersen Falla legger opp: – Litt vemodig
21/04/2022 KLOKKEN 11:41