– Flere sterke navn er klare, men de største er Petter Northug som stiller for Strindheim IL og Johannes Høsflot Klæbo som stiller for Byåsen IL, opplyser arrangørklubben på sine nettsider.
Det betyr at Northug skal i aksjon, selv om han har vært tydelig på at han aller helst ville konkurrert i Tour de Ski for å komme i OL-form, skriver Adresseavisen.
Langrenn
Trøblete oppladning til OL-sesong for Bolsjunov
21/09/2021 PÅ 06:17
Også Northug sin klubb, Strindheim, skriver på sine hjemmesider at 31-åringen skal stille til start.
«Flere sterke navn er klare, men de største er Petter Northug som stiller for Strindheim IL og Johannes Høsflot Klæbo som stiller for Byåsen IL», står det på siden.
Det står ikke noe informasjon i startlistene om hvilken etappe Northug eller noen andre av de andre Stridheim-løperne skal gå. På Byåsens lag kommer det frem at Johannes Høsflot Klæbo skal gå ankeretappen.
Northugs trener Stig Rune Kveen har tidligere uttalt at de føler seg motarbeidet av landslagsledelsen i jobben med å finne formen mot OL.
Etter at trønderen ikke kom seg med til Tour de Ski må han gå en alternativ rute for å vise at han er god nok for en plass i den norske troppen til PyeongChang.
Norges Skiforbund har skissert en OL-oppkjøringsplan for Northug som inneholder skandinavisk cup i Piteå, NM på Gåsbu og deretter verdenscup i Planica 20. og 21. januar.
Andre navn på startlista til den tradisjonsrike Strindheimstafetten er Magnus Hovdal Moan og Fredrik Riseth. De går for Byåsens førstelag. På Hommelviks førstelag går Jan Thomas Jenssen.
(©NTB)
Langrenn
Presset svensk skiveteran: – Har egentlig ingen gode OL-minner
17/09/2021 PÅ 09:29
Langrenn
Martin Johnsrud Sundby gir opp OL og satser på langløp
20/03/2021 PÅ 09:31