32-åringen fra Mosvik har tatt avgjørelsen om ikke å gå flere renn denne sesongen. Det melder VG fredag ettermiddag.
På spørsmålet om hva som ligger i begrunnelsen for hvorfor Northug trekker seg tilbake fra verdenscupsirkuset, beskriver trener Stig Rune Kveen det slik:
Langrenn
Presset svensk skiveteran: – Har egentlig ingen gode OL-minner
17/09/2021 PÅ 09:29
– Han ønsker det ikke. Han har kommet i gang med trening igjen og trener lystbetont. Rett og slett for å finne tilbake til motivasjonen og skigleden til å gyve løs videre. Så nå ønsker han å ta et steg tilbake og finne tilbake motivasjonen, sier Kveen til VG.
I tillegg til manglende motivasjon har Northug vært litt i bakleksa grunnet sykdom, som han har slitt med en periode.
(Saken fortsetter under videoen)
– Den siste forkjølelsesperioden har tatt lang tid og han har av ulike årsaker hatt noen motivasjonsutfordringer underveis. Det er det. Når det store høydepunktet går av stabelen nå, så går det rett og slett på hodet og motivasjon, meddeler utøverens trener ifølge VG.
Nå handler Northugs situasjon mer om han i det hele tatt blir å finne i langrennssporet igjen. For etter to tunge og utfordrende sesonger har det gått i bølgedaler for den tidligere eneren, for å si det mildt.
Men Sveen er positiv. Han tror landsmannen fra Mosvik kjemper seg inn blant eliten på ny, om han evner å finne tilbake til langrennsgleden.
– Fra mitt ståsted så tror jeg fortsatt at vi ikke har sett det siste av Petter i internasjonal langrenn. Jeg tror han kommer tilbake på toppnivå. Men hva som skjer fremover, det er litt for tidlig å si noe om ennå, sier Kveen til VG.
Langrenn
Martin Johnsrud Sundby gir opp OL og satser på langløp
20/03/2021 PÅ 09:31
Langrenn
Klæbo ber skiforbundet trekke VM-anken
10/03/2021 PÅ 16:56