Tønseth og Iversen var i en klasse for seg gjennom mesteparten av løpet, stort sett med førstnevnte et lite hakk foran.
Mot slutten økte bare avstanden til feltet bak. Røthe og Martin Johnsrud Sundby var i tøff kamp om tredjeplassen, og til slutt stakk Røthe av med pallplassen med 8,2 sekunds margin.
Hans Christer Holund ble fragått med 1.07,4 minutt og tok 5.-plassen. Etter ham fulgte Johannes Høsflot Klæbo.
Langrenn
Dropper høydeopphold: – Var litt «hissig på grøten»
9 TIMER SIDEN

Northug ute

For Petter Northug ble langrennsåpningen på Beitostølen en god treningsøkt. Trønderen ble diskvalifisert for å ha tatt flere skøytetak i klassiskløpet.
– Det ble 15 kilometer duathlon for meg. Jeg burde vært disket flere steder. Det var både mye skøyting og en del staking, innrømmet Northug selv overfor NRK.
Han var også et stykke bak de aller beste da han gikk i mål fredag. 42 sekunder skilte opp til daværende leder Erland Kvisle.

Tungt

– Det gikk tungt og tregt de to siste rundene, og det var jo som spådd, det. Jeg fikk en fin treningsøkt, men det er jo kjedelig å gå når formen er dårlig, sa Northug.
Han var fryktelig kritisk til egen form i opptakten til sesongåpningen og antydet at skikarrieren kan være over før jul om han ikke kommer i form. Men 32-åringen gir ikke opp ennå.
– Jeg skal konkurrere litt, trene litt og forhåpentligvis respondere på det. Og gjør jeg det, så tror jeg at veien opp til sprint er kortere enn man skulle tro. Men nivået der er blitt brutalt de siste årene, så ingenting er selvsagt, sa Northug.
(©NTB)
Langrenn
Dramatiske dager for Øystein Pettersen
15/10/2021 PÅ 05:55
Langrenn
Bjørgen avslører dopingdrama: – Det var helt jævlig å få den telefonen
11/10/2021 PÅ 17:47