Johannes Høstflot Klæbo har vunnet alt av verdenscuprenn denne sesongen. Da nordmannen valgte å stå over dagens 15 kilometer friteknikk i Davos, ble resultatet en pall blottet for nordmenn.
Skøyteekspert Maurice Manificat var forhåndsfavoritt og innfridde til de grader foran to sterke russere.
Franskmannen gikk i mål fire sekunder foran Sergey Ustiugov. 20 år gamle Alexander Bolshunov ble nummer tre.
Langrenn
Han er langrennsjentenes nye trener – ingen kvinnelige søkere
19/05/2022 KLOKKEN 10:02
– Jeg har en god start på sesongen, og jeg elsker å gå i Davos. Jeg liker løypene og stemningen. Jeg er virkelig glad for denne seieren, sa Manificat i seiersintervjuet.

Sundby: – Var som fryktet

Simen Hegstad Krüger så lenge ut til å sikre pallplass og gikk en sterk sisterunde, men det holdt dessverre ikke helt inn. Nordmannen ble beste norske på fjerdeplass , 21.3 sekunder bak Manificat.
– Det er den andre fjerdeplassen på rad her, så det er litt surt. Men jeg føler jeg gjør et godt disponert løp, så det er bra, sa Krüger til rettighetshaver TV 2 etter løpet.
Martin Johnsrud Sundby har slitt med magetrøbbel og sykdom den siste uken, og hadde en uvanlig dårlig dag i løypa. Han endte på 20. plass hele ett minutt og 29 sekunder bak den franske vinneren.
– Det var vel som fryktet Jeg var like pill råtten i dag som jeg følte meg tidligere i uka. Det er jo relativt enkelt å forklare når jeg har ligget rett ut som jeg har gjort denne uka her, fortalte Sundby til TV 2s reporter.
Samtidig tror fjorårets verdenscupvinner det var viktig med en ordentlig gjennomkjøring – til tross for det skuffende resultatet.
– Det er godt å tenke på at det ikke er Davos-helgen som er den viktigste i løpet av vinteren.

Svak norsk laginnsats

Kun to av de norske løperne kom inn blant de ti beste på 15-kilometeren.
Hans Christer Holund var nest beste nordmann på 8. plass. Sjur Røthe ble nummer 22, Finn Hågen Krogh nummer 26, Sindre Bjørnestad Skar nummer 33 og Didrik Tønseth nummer 35.
Fjorårsvinner Tønseth hadde hele 1.47,2 minutter opp til vinneren.
Langrenn
Ulvang vil ha like distanser for kvinner og menn
30/04/2022 KLOKKEN 10:33
Langrenn
Caspersen Falla legger opp: – Litt vemodig
21/04/2022 KLOKKEN 11:41