Den mektige FIS-lederen snakket med NRK under OL i Pyeongchang og mener at man i dag har bedre kontroll på dopingproblematikken.
– Det har skjedd veldig mye fra jeg var aktiv og til i dag. Vi har et kontrollsystem og en vilje til å ta dem som jukser nå. Det er mulig man kan beskylde meg for å være naiv, men det mener jeg oppriktig, sier Ulvang.
Langrenn
Presset svensk skiveteran: – Har egentlig ingen gode OL-minner
17/09/2021 PÅ 09:29

Leder langrennskomité

Ulvang er derimot veldig klar på sin rolle som leder for FIS'' langrennskomité, en jobb han har hatt siden 2006, og han vil derfor sjelden kommentere dopingsaker.
– Jeg leder en idrettskomité som skal håndtere idrettsspørsmål. Om vi skal gå fellesstart eller enkeltstart. Hele WADA-koden går ut på at vi ikke skal ha all kunnskap om verken dopingprøver eller dommer. Dette er separate organer, og den uavhengigheten tror jeg er veldig viktig at vi får på plass i idretten, sier Ulvang, som gjerne vil ha et antidopingsystem som er enda mer uavhengig enn i dag.

Hendelser satte spor

I sin aktive karriere opplevde han noen episoder som har satt sine spor.
– Det var opplevelser fra dopingkontrollen på 90-tallet hvor det var løpere som opplagt ble tatt i juks, men som det ikke ble kommunisert rundt. Så det var en ubehagelig opplevelse, sier Ulvang.
– Jeg tror dette er veldig kjente historier som er kjent også i pressekretser, sier han.
Ulvang sier dessuten at han ikke tror det foregår mye juksing i dag til tross for at Sotsji-skandalen har rystet ham.
(©NTB)
Langrenn
Martin Johnsrud Sundby gir opp OL og satser på langløp
20/03/2021 PÅ 09:31
Langrenn
Klæbo ber skiforbundet trekke VM-anken
10/03/2021 PÅ 16:56