– Du må ha ufattelig mye bedre ski enn konkurrenten for å klare å gli ifra når du ligger først i sporet, sier Eurosports langrennsekspert Åge Skinstad etter å ha sett den første etappen av Tour de Ski lørdag.
Der la han merke til at flere av de norske utøverne la seg fremst i feltet under sprintfinalene, til tross for at det hadde store snømengder som gjorde sporene løsere.

Angrer på taktikkvalget

Langrenn
Han er langrennsjentenes nye trener – ingen kvinnelige søkere
19/05/2022 KLOKKEN 10:02
Astrid Uhrenholdt Jacobsen kunne med tårer i øyene fortelle at hun bommet på taktikken og at det etter all sannsynlighet var grunnen for at hun gikk ut av kvartfinalen.
– På den første runden merker jeg det er vanskelig å holde posisjonen nedover selv om jeg ligger i rygg. Kanskje burde jeg vært smartere og endret taktikken da. Planen min var å gå i bakken på den andre runden og jeg fikk jo en liten luke. Men så kommer de på alle kanter nedover der. Og da må jeg så langt ut i svingen før oppløpet og da kan jeg ikke bli noe annet enn sist, sa hun til NRK etter rennet.
Maiken Caspersen Falla ble beste norske på en tredjeplass. Hun kom som nummer tre inn på oppløpet og hadde ikke krefter nok til å ta igjen sveitsiske Laurien Van der Graaff som vant rennet på hjemmebane.

Raskere på varmere snø

Også Falla valgte samme taktikk som Uhrenholdt Jacobsen. I den siste bakken før mål kom utfordrerne susende forbi med klart bedre gli, selv om Skinstad mener det ikke var noe feil med skiene.
– Jeg så flere av heatene, blant annet finalene, men jeg fikk ikke inntrykk av at de norske hadde dårlige ski. Men når for eksempel Maiken Caspersen Falla legger seg i front i en lang bakke, så sier det seg selv at de bak vil gli fra henne fordi sporet er varmet opp. Så det gikk nok ikke på skiene i dag, men heller form og taktiske valg, forklarer han.
Etter første Tour de Ski-etappe er Falla 12,7 sekunder bak teten. Ingvild Flugstad Østberg og regjerende mester Heidi Weng, som regnes som sterkere sammenlagtkort for Norge, er henholdsvis 29,2 og 31,3 sekunder bak sveitseren som nå leder.
Langrenn
Ulvang vil ha like distanser for kvinner og menn
30/04/2022 KLOKKEN 10:33
Langrenn
Caspersen Falla legger opp: – Litt vemodig
21/04/2022 KLOKKEN 11:41