Den svenske kommentatoren, Tomas Petterson, mener den norske landslagsledelsen har ødelagt mulighetene for å sikre et herre-gull i langrenn under OL i PyeongChang ved å ikke la Petter Northug delta i Tour de Ski.
Han kaller landslagsledelsens behandling av trønderen for mobbing.
– Det må tas med at Petter Northug er en veldig spesiell mann. En selvsentrert, krevende og selvgod jævel. Men samtidig en av sportens ubestridte vinnere. Da fortjener man å bli behandlet med respekt. Når Northug nå fortalte at han var frisk og ville gå Tour de Ski ville en normal landslagsledelse jobbet hardt for å få han med i troppen og tatt han imot med åpne armer, skriver Petterson.
Langrenn
Han er langrennsjentenes nye trener – ingen kvinnelige søkere
19/05/2022 KLOKKEN 10:02
Den svenske kommentatoren peker på eksemplet med Johan Olsson i Sverige. Langrennsprofilen er nærmest kjent for å være syk eller skadet. Men fikk likevel sjansen i mesterskap til tross for å ikke ha levert gode resultater tidligere i sesongen. Resultatet ble som regel en, om ikke flere medaljer, peker Petterson på.
– Det finnes virkelig ikke mange løpere som har denne magiske egenskapen. Som klarer å være best når andre kjenner mest press. Johan Olsson var en, Petter Northug er en annen.
Petersson mener Northug burde fått stille til start i Tour de Ski ene og alene fordi han har 13 VM-gull og to OL-gull.
– Da bør man i det minste få en sjanse, avslutter den svenske kommentatoren.
Langrenn
Ulvang vil ha like distanser for kvinner og menn
30/04/2022 KLOKKEN 10:33
Langrenn
Caspersen Falla legger opp: – Litt vemodig
21/04/2022 KLOKKEN 11:41