Dagbladet var først ute med nyheten, og bare minutter etterpå bekreftet Bjørgen overfor NRK at det er slutt etter denne sesongen. Bjørgens siste renn som aktiv langrennsløper blir etter planen lørdagens tremil under NM i Alta.
– Jeg kjenner at jeg ikke har den motivasjonen som trengs for å gi 100 prosent en sesong til, derfor velger jeg å legge opp, sier Bjørgen til NRK.
Marit Bjørgen er tidenes mestvinnende vinterolympier og langrennsløper.
Langrenn
Han er langrennsjentenes nye trener – ingen kvinnelige søkere
19/05/2022 KLOKKEN 10:02
Under OL i Pyeongchang tok Bjørgen sitt åttende OL-gull og passerte Ole Einar Bjørndalen som den mestvinnende vinterolympieren. Totalt har hun vunnet åtte gull, fire sølv og tre bronsemedaljer.
Hun avsluttet sin olympiske karriere med to gull. ett sølv og to bronse.

Stor karriere

Marit Bjørgen har en mektig karriere bak seg. Hun stanset på 114 verdenscupseirer og totalt 184 pallplasser i verdenscupen.
38-åringen tok sin første verdenscupseier i Düsseldorf i oktober 2002. Den siste verdenscupseieren kom i Falun i mars.
Bjørgen tok sin første NM-medalje i Steinkjer i 2001, og like etter debuterte hun i VM-sammenheng i Lahti.
Den første OL-medaljen kom i Salt Lake City med stafettsølv i 2002. Det første gullet i OL-sammenheng kom først åtte år i OL i Vancouver.

Ble mamma

Bjørgen har også 18 VM-gull og 24 NM-gull. Det første VM-gullet tok hun i Val di Fiemme i 2003. I sitt siste VM i Lahti tok Bjørgen hele fire gull.
2. juledag i 2015 ble Marit Bjørgen og samboer Fred Børre Lundberg foreldre til Marius. Det gjorde at langrennsliver ble litt mer komplisert å planlegge. Bjørgen har helt siden i fjor erkjent at det er blitt tyngre å motivere seg, men har helt til det siste holdt muligheten åpen for deltakelse i VM i Seefeld i 2019.
Det blir det ikke noe av.
NM-dagene i Alta blir hennes siste som aktiv skiløper.

Overlegent NM-gull

Samme dag som Marit Bjørgen (38) annonserte at hun legger opp, så knallet hun til med et overlegent NM-gull på 5-kilometeren i NM i Alta.
Bjørgen passerte 3,3 sekunder bak Ingvild Flugstad Østberg etter 1,2 kilometer, men 1,2 kilometer senere var hun 0,7 sekunder foran.
I mål var avstanden ned til Østberg på sølvplass økt til hele 12,4 sekunder i løpet som gikk i klassisk stil.
Ragnhild Haga tok bronsen. Hun var 23,5 sekunder bak Bjørgen i mål.
Thea Krokan Murud, Kathrine Harsem og Lotta Udnes Weng ble nummer fire, fem og seks.
(©NTB)
Langrenn
Ulvang vil ha like distanser for kvinner og menn
30/04/2022 KLOKKEN 10:33
Langrenn
Caspersen Falla legger opp: – Litt vemodig
21/04/2022 KLOKKEN 11:41