Løfshus har gjennom mange år som langrennsleder samarbeidet med Skofterud. Han beskriver henne som en positiv og livsglad jente, og først og fremst som en god skiløper.
– Dette er bare bunnløst tragisk. Mine tanker går til de aller nærmeste vennene og familien. Det blir som et sort hull der verden raser sammen, sier Løfshus til NTB.
– Vibeke var først og fremst en løper med gode resultater. Og så har hun vært en fargeklatt, en livsglad jente som alltid har bydd på seg selv og vært positiv.
Lillehammer
Måtte hjelpes ut av målområde med frostsmerter: – Det er så vondt
05/12/2021 PÅ 13:06
– Hun har hatt sine oppturer og nedturer, men det er den positive og livsglade jenta vi kommer til å huske henne som, fortsetter Løfshus.
Han tror mange i Langrenns-Norge går noen tunge dager og uker i møte. Skofterud la opp så sent som i 2015, og flere av dagens aktive landslagsløpere sto henne svært nær.
– De fleste av jentene har konkurrert sammen med henne, og for dem vil det bli veldig tungt framover. Det vil ikke bli det samme å ta på seg treningsskoene de neste dagene, sier Løfshus og legger til:
– Dette vil prege oss i morgen, det vil prege oss i neste uke, om en måned og helt sikkert under sesongoppkjøringen på Beitostølen.
Vibeke Skofterud mistet livet i en vannscooterulykke i Arendal. Hun ble bare 38 år gammel.
(©NTB/Eurosport.no)
Lillehammer
Klæbo etter seieren: – Følte ikke jeg hadde en kjempedag
05/12/2021 PÅ 11:48
Lillehammer
Dropper Davos: – Får se når jeg er tilbake i verdenscup-sirkuset
05/12/2021 PÅ 11:13