NTB

Kveen om Northug-forkjølelse: – En vanlig arbeider hadde gått på jobb

Kveen om Northug-forkjølelse: – En vanlig arbeider hadde gått på jobb

16/11/2017 13:59Oppdatert 16/11/2017 14:29

Stig Rune Kveen har et lite håp om at Petter Northug føler seg frisk nok til å gå på Beitostølen enten lørdag eller søndag.

Eurosport Player : Se direkte

Direkte på Eurosport

BEITOSTØLEN (Eurosport.no): Sesongåpningen i langrenn spøker for Petter Northug som ikke dro til Beitostølen torsdag som planlagt.

– Petter er litt forkjølet og har en tett nese akkurat nå. Han begynte å kjenne det på tirsdag og da han ikke følte seg noe bedre i går, ble han værende i Trondheim, sier Northugs trener Stig Rune Kveen til Eurosport.

Kveen forteller at det absolutt ikke er noe alvorlig, men at en toppidrettsutøver må lytte til kroppen når den vil ha hvile.

– Men en vanlig arbeider hadde dratt på jobb for å si det sånn.

– Ikke aktuelt å gamble

Likevel håper teamet rundt Northug at han får gå i Ruka, uansett om han deltar i helgen eller ikke.

– Vi har forståelse for at de vil se Petter i aksjon, men vi håper landslagsledelsen viser litt skjønn her. Han er en landslagsløper som dessverre har blitt syk, men formen er veldig bra og kroppen sterk, forteller Kveen.

Han har heller ikke gitt opp håpet om at Northug kommer til å stille til start enten lørdag eller søndag.

– Vi ser an dag for dag. Det er ikke umulig at han stiller, men nå er det viktigste at han får hvile og blir helt frisk.

– Det er ikke aktuelt å gamble her. Hvis han stiller i helgen og ikke er helt frisk, kan det få konsekvenser for resten av sesongen.

Takler det bra

Vidar Løfshus fortalte NTB at han trodde Northug er rimelig forbannet over å bli syk nå som sesongen endelig starter, men ifølge Kveen takler trønderen det bra.

– Petter er så rutinert og profesjonell at dette går greit. Han har vært så lenge i gamet at han skjønner det ikke er vits i å surmule. Vi er jo bare i november, og det er en lang sesong der han får flere muligheter til å vise seg frem.

0
0