BEITOSTØLEN (Eurosport.no): Sesongåpningen i langrenn spøker for Petter Northug som ikke dro til Beitostølen torsdag som planlagt.
– Petter er litt forkjølet og har en tett nese akkurat nå. Han begynte å kjenne det på tirsdag og da han ikke følte seg noe bedre i går, ble han værende i Trondheim, sier Northugs trener Stig Rune Kveen til Eurosport.
Kveen forteller at det absolutt ikke er noe alvorlig, men at en toppidrettsutøver må lytte til kroppen når den vil ha hvile.
Langrenn
Han er langrennsjentenes nye trener – ingen kvinnelige søkere
19/05/2022 KLOKKEN 10:02
– Men en vanlig arbeider hadde dratt på jobb for å si det sånn.

– Ikke aktuelt å gamble

Planen var at Petter Northug skulle vise seg frem for landslagsledelsen på Beitostølen denne helgen. Han er ikke blant de fem løperne som er forhåndsuttatt til verdenscupåpningen i finske Ruka, og trengte dermed et sterkt resultat å vise til.
– Vi ville gjerne sett han på start her. Skal han ha noen garanti for å gå neste helg, må han prestere her, så det betyr at Ruke henger i en tynn tråd, sa landslagssjef Vidar Løfshus til NTB.
Likevel håper teamet rundt Northug at han får gå i Ruka, uansett om han deltar i helgen eller ikke.
– Vi har forståelse for at de vil se Petter i aksjon, men vi håper landslagsledelsen viser litt skjønn her. Han er en landslagsløper som dessverre har blitt syk, men formen er veldig bra og kroppen sterk, forteller Kveen.
Han har heller ikke gitt opp håpet om at Northug kommer til å stille til start enten lørdag eller søndag.
– Vi ser an dag for dag. Det er ikke umulig at han stiller, men nå er det viktigste at han får hvile og blir helt frisk.
– Det er ikke aktuelt å gamble her. Hvis han stiller i helgen og ikke er helt frisk, kan det få konsekvenser for resten av sesongen.

Takler det bra

Vidar Løfshus fortalte NTB at han trodde Northug er rimelig forbannet over å bli syk nå som sesongen endelig starter, men ifølge Kveen takler trønderen det bra.
– Petter er så rutinert og profesjonell at dette går greit. Han har vært så lenge i gamet at han skjønner det ikke er vits i å surmule. Vi er jo bare i november, og det er en lang sesong der han får flere muligheter til å vise seg frem.
Langrenn
Ulvang vil ha like distanser for kvinner og menn
30/04/2022 KLOKKEN 10:33
Langrenn
Caspersen Falla legger opp: – Litt vemodig
21/04/2022 KLOKKEN 11:41