Røthe gikk svært bra de siste kilometerne, og med sin tredjeplass sørget han for at Norge fikk en mann på pallen.
– Det var tøffe forhold og veldig tungt, men jeg liker meg på slike forhold. I morgen håper jeg det blir litt fastere. Det er langt fram til Bolsjunov, men jeg gir det et forsøk fra start, sa Røthe til NRK etter rennet.
Langrenn
Martin Johnsrud Sundby gir opp OL og satser på langløp
20/03/2021 PÅ 09:31
På det løse føre i Nove Mesto var det russiske Aleksandr Bolsjunov som var raskest på de 15 kilometerne. Han så sliten ut mot slutten, men holdt likevel konkurrentene et godt stykke bak seg.
Finske Iivo Niskanen var den som fulgte verdenscuplederen best. Han sikret annenplassen, 24,3 sekunder bak Bolsjunov. Røthe endte 40 sekunder bak russeren.
Johannes Høsflot Klæbo var kvitt forkjølelsen og tilbake etter tredjeplassen i Tour de Ski, der han ble slått av den russiske duoen Bolsjunov og Sergej Ustjugov. Etter fem kilometer var nordmannen 18,5 sekunder bak Bolsjunov, og avstanden økte utover i rennet. Da ti kilometer var passert, var det 39,2 sekunder opp til russeren for Klæbo.
Simen Hegstad Krüger var like bak Klæbo etter ti kilometer, mens Sjur Røthe var nærmest av de norske etter to tredeler av løpet, 36,3 sekunder bak Bolsjunov.
I mål var Klæbo ett minutt og tolv sekunder bak vinneren. Det holdt til sjuendeplass. Krüger ble nummer åtte og Didrik Tønseth nummer ti.
– Ett minutt og tolv sekunder blir for mye. Tidsmessig er det tungt, men plasseringsmessig er det bra. Totalt må jeg si meg fornøyd. Det ble en uke i senga med sykdom, men nå synes jeg det kjennes greit ut, sa Klæbo til NRK.
Hans Christer Holund åpnet rennet bra, men måtte bryte etter rundt seks kilometer. Kommentatorene trodde han brøt på grunn av sykdom, men senere ble det kjent at Holund gikk feil. Til NRK forklarte han at han glemte å bytte korridor i løypa etter den første korte runden.
– Jeg sa «nei, nei, nei, nei» høyt til meg selv. Jeg skjønte at jeg hadde driti meg ut. Det er veldig surt, og jeg har ingen å skylde på. Det skal ikke skje, sa Holund til NRK.
Søndagens jaktstart ryker dermed for Holund.
Emil Iversen ble først nummer 22, men en stund etter målgang ble det klart at han var diskvalifisert. Han hadde fått gult kort etter å ha gått utenfor løypa. NRK skriver at Iversen ble disket ettersom han hadde et gult kort fra før av, for en tjuvstart under sprinten i Ruka før jul.
Gjøran Tefre ble nummer 23. Martin Johnsrud Sundby sto over rennet i Tsjekkia.
Søndag venter jaktstart.
(©NTB)

Indre Bane nyttårspod: RBK-opprydding, VIFs drømmetrener og Godset i trøbbel

Langrenn
Klæbo ber skiforbundet trekke VM-anken
10/03/2021 PÅ 16:56
Langrenn
Skiforbundet anker diskvalifikasjonen av Klæbo på VM-femmila
09/03/2021 PÅ 15:45