– Dessverre har jeg hatt et uhell og brukket fingeren min. Jeg kan ikke starte i Falun denne helgen, men jeg håper virkelig jeg blir klar for Ski Tour 2020, skriver han på Instagram.
Klæbo varsler samtidig at han vil komme med mer informasjon om uhellet på sin videoblogg mandag kveld.
Langrenn
Han er langrennsjentenes nye trener – ingen kvinnelige søkere
19/05/2022 PÅ 10:02
Norges Skiforbund skriver følgende på sitt nettsted.
– Johannes har pådratt seg et brudd i et lite bein ved en finger, og han må trene alternativt hjemme når verdenscupen i Falun går til helgen. Vi håper og tror Ski Tour 2020 fortsatt er innen rekkevidde, sier medisinsk ansvarlig for langrenn i Skiforbundet, Øystein Andersen.
– Johannes har pådratt seg et brudd i et lite bein ved en finger, og han må trene alternativt hjemme når verdenscupen i Falun går til helgen, ifølge medisinsk ansvarlig for langrenn i Skiforbundet, Øystein Andersen.
Det er foreløpig usikkert om Klæbo rekker langrennstouren som går mellom Östersund og Trondheim fra 15. til 23. februar.
– Vi håper og tror Ski Tour 2020 fortsatt er innen rekkevidde, sier Andersen.
Det har fra før vært usikkerhet rundt Klæbos form. Byåsen-løperen brøt 30 kilometer skiathlon i Oberstdorf siste helgen i januar, men dagen etter vant han sprintrennet samme sted. Han følte seg imidlertid ikke i form i starten av forrige uke, og dermed sto han over ski-NM på Konnerud i Drammen.
Klæbo tok blodprøver tidlig i forrige uke. Fredag uttalte hans morfar og trener Kåre Høsflot til NTB at de fortsatt ventet på prøvesvarene.
Klæbo har havnet 235 poeng bak Aleksandr Bolsjunov i verdenscupen sammenlagt. Fraværet i Falun-rennene gjør det ikke enklere å ta igjen den sterke russeren.
Der gås sprint i klassisk stil – Klæbos favorittøvelse – i Falun lørdag. Søndag står fellesstart i fristil (10/15 km) på programmet.
Heller ikke Emil Iversen er tatt ut til rennene i Falun. Han har slitt med formen etter sykdom og velger en alternativ oppladning til Ski Tour. Der er Klæbo og Iversen forhåndsuttatt, sammen med Pål Golberg, Hans Christer Holund, Simen Hegstad Krüger og Sjur Røthe.
(©NTB)

VIF-nøkkelspilleren fikk gladmelding

Langrenn
Ulvang vil ha like distanser for kvinner og menn
30/04/2022 PÅ 10:33
Langrenn
Caspersen Falla legger opp: – Litt vemodig
21/04/2022 PÅ 11:41