Langrennsprofilene Petter Northug jr. (Strindheim) og Johannes Høsflot Klæbo (Byåsen) gjorde opp om seieren for hvert sitt lag under Strindheimstafetten, men det var Klæbo og Byåsen som trakk det lengste strået. Strindheim tok andreplassen, skriver Trønderavisa.
Northug hadde ikke det beste utgangspunktet etter å ha vekslet ett minutt bak Byåsen. Han gikk den andre etappen for Strindheim 1. Lillebror Even Northug og Lars Ove Aunli gikk første og siste etappe.
Northug gikk relativt rolig de første syv kilometerne før han økte farten på de siste tre. Da likte trener Stig Rune Kveen det han så.
Langrenn
Han er langrennsjentenes nye trener – ingen kvinnelige søkere
19/05/2022 PÅ 10:02
– Da så vi den gode, gamle Petter Northug, sier han til TV 2.
Petter Northug skal blant annet ha gått inn omtrent et halvt minutt på kombinertløperen Magnus Moan over den 10 kilometer lange etappen i friteknikk, opplyser rennleder Stian Svardal til VG.
– Jeg fikk hele tiden positive tilbakemeldinger, men jeg så på slutten at Petter kom veldig fort. Det er artig at han viser at det er sprut i han. Da gikk det ordentlig fort, sier Moan til VG.
Northug hadde nest raskeste etappetid med 23,48. Klæbo var best med 23 minutter.
Til tross for å ha tatt tid på sine konkurrenter virket det ikke som om Northug var helt fornøyd etter rennet. På spørsmål om formen av speakeren på arenaen svarte han følgende, skriver NRK.
– Den er dårlig.
Langrenn
Ulvang vil ha like distanser for kvinner og menn
30/04/2022 PÅ 10:33
Langrenn
Caspersen Falla legger opp: – Litt vemodig
21/04/2022 PÅ 11:41