OSLO/LILLEHAMMER (Discovery):
Det var Ivan Jakimusjkin, Sergej Ustjugov mot Johannes Høsflot Klæbo og Harald Østberg Amundsen på den siste etappen av 4 x 7,5 kilometer på Birkebeineren skistadion. Der avgjorde Klæbo på oppløpet duellen mot Ustjugov, mens Amundsen vant spurten mot Jakimusjkin og tok tredjeplassen.
– Det var en spennende stafett. Det ble tett. To tideler er ikke noe spesielt stor avstand, samtidig så er det nok. Det er en løype som skiller spesielt lite, i tillegg til snøen så er det ikke noe fordel å prøve å gå ifra, sier Klæbo til Discovery.
Lillehammer
Måtte hjelpes ut av målområde med frostsmerter: – Det er så vondt
05/12/2021 PÅ 13:06
Som spådd på forhånd ble det en duell mellom Norge og Russland om seieren. Klæbo var fornøyd med å ha satt russerne på plass, selv om avstanden ikke var den største.
– Det er alltid deilig å komme først. Han kommer fort bakfra, men det viktigste var at vi kom først i mål, sier han.
Se hele intervjuet i videoen øverst.

Begge lag på pallen

– Spiller ingen rolle om det er første- eller annetlaget som vinner bare det blir norsk seier, sa landslagssjef Eirik Myhr Nossum til NRK.
Erik Valnes fikk forsøkt seg på første etappen igjen. Russland hadde også satt opp sprinteren Aleksandr Terentjev på første etappe, men han gikk på annetlaget.
Pål Golberg gikk på det norske annetlaget. Aleksej Tsjervotkin på det russiske førstelaget var også med i tetkvartetten.
På den andre etappen var Emil Iversen og Martin Løwstrøm Nyenget i aksjon for de to norske lagene. Russerne hadde Aleksandr Bolsjunov og det var forventet hardkjør fra start, men så skjedde ikke og flere nasjoner gikk seg opp i tetgruppen.
Nyenget fikk derimot problemer ut på den andre runden. Iversen måtte slippe da Iivo Niskanen og Bolsjunov rykket mot slutten. Han sendte Simen Hegstad Krüger ut med en avstand fram til tetduoen på 11,9 sekunder.
Hans Christer Holund, som gikk for annetlaget på tredjeetappen, klarte også å ta seg opp i teten igjen. Ut på siste etappen var det to russere og to nordmenn som kjempet om seieren. Der var til slutt Klæbo sterkest.
(©NTB/Eurosport)
Lillehammer
Klæbo etter seieren: – Følte ikke jeg hadde en kjempedag
05/12/2021 PÅ 11:48
Lillehammer
Dropper Davos: – Får se når jeg er tilbake i verdenscup-sirkuset
05/12/2021 PÅ 11:13