Klæbo vant spurten i kamp med franske Lucas Chanavat. Det ble drama til siste slutt, der Chanavat ledet inntil de siste få meterne. Klæbo akkurat fikk foten foran franskmannen til slutt og vant med fire hundredeler.
– Det var fantastisk. Det er ikke så mange dager siden vi konkurrerte i OL, men det er fortsatt gøy å spurte. Løypene her i Lahti gjør det ganske underholdende å se på. Det var vanskelig der ute, men veldig gøy, sa Klæbo til arrangøren.
Chanavat var den eneste som sto i veien for helnorsk seierspall i Finland. Rett bak Skar på 3.-plass gikk Håvard Solås Taugbøl inn til 4.-plass.
Langrenn
Han er langrennsjentenes nye trener – ingen kvinnelige søkere
19/05/2022 PÅ 10:02

Seks nordmenn i utslagsrundene

Dermed endte en god norsk dag på herresiden i sprint med to nordmenn på pallen.
Thomas Helland Larsen var den eneste norske som røk allerede i prologen, der seks nordmenn tok seg videre til kvartfinale.
I kvartfinalen røk Erik Valnes, Even Northug og Pål Golberg ut. Sistnevnte brakk staven mot slutten av sitt kvartfinaleheat.

Pellegrino disket

I semifinalen holdt Taugbøl på å ryke ut, etter at han havnet bak Klæbo, Federico Pellegrino og Lucas Chanavat på oppløpet i det første semifinaleheatet.
Pellegrino kom først i mål, men ble disket etter å ha gått utenfor løypa inn mot oppløpet. Taugbøl endte dermed på 3.-plass i heatet og tiden var uansett god nok til å gå videre som «lucky loser.»
I finalen ble ingen disket og Taugbøl måtte dermed ta til takke med å bli nummer fire.
(©NTB)
Langrenn
Ulvang vil ha like distanser for kvinner og menn
30/04/2022 PÅ 10:33
Langrenn
Caspersen Falla legger opp: – Litt vemodig
21/04/2022 PÅ 11:41