Klæbo gikk ut 52 sekunder foran russeren, men ble hentet inn av ham og hjemmehåpet Alex Harvey omtrent halvveis ut på søndagens 15 kilometer i fri teknikk.
Trioen skulle til slutt gjøre opp om seieren, og da var regnestykket om sammenlagtseieren i verdenscupen enkelt: Den første av Klæbo og Bolsjunov i mål ville sikret seg sammenlagtkula og seier i den canadiske minitouren.
Løperne fulgte hverandre som skygger, men i den siste bakken var Klæbo i en klasse for seg og rykket ifra konkurrentene. 22-åringen sikret med det seieren i løpet og forsvarte forrige sesongs sammenlagtseier i verdenscupen.
Langrenn
Dropper høydeopphold: – Var litt «hissig på grøten»
19/10/2021 PÅ 09:35
Alex Harvey slo Bolsjunov i spurten og ble nummer to.

Østberg vant verdenscupen sammenlagt

Stina Nilsson vant for andre dag på rad på søndagens jaktstart i Canada. Ingvild Flugstad Østberg ble nummer tre. Det holdt til å vinne verdenscupen.
Nilsson vant imponerende på lørdagens 10 kilometer. I søndagens sesongavslutning fulgte hun opp, holdt Østberg og Therese Johaug bak seg og kunne juble for seier.
Østberg ble nummer tre. Det holdt til å vinne verdenscupen sammenlagt foran russiske Natalja Neprjajeva. Dette var første gang den norske 28-åringen vinner verdenscupen. Hun ble den sjuende norske kvinnen til å klare bragden.
Hun føyer seg inn i rekken med Berit Aunli, Anette Bøe, Bente Martinsen (senere Skari), Marit Bjørgen, Therese Johaug og Heidi Weng.
Tidligere i sesongen vant Østberg også Tour de Ski, og i VM i Seefeld ble det fem medaljer.
Svenske Nilsson gikk ut med en komfortabel ledelse på søndagens jaktstart i Quebec. Bak jaktet duoen Østberg og Therese Johaug, som startet henholdsvis 33 og 49 sekunder bak svensken.
Sistnevnte hentet fort inn Østberg, og de tok innpå lederen, men sammen klarte de ikke å hente inn Nilsson. Svensken syntes å ha god kontroll i tet og gikk til slutt inn til seier 12,9 sekunder foran Johaug som spurtslo Østberg.
(©NTB)
Sett denne?
Langrenn
Dramatiske dager for Øystein Pettersen
15/10/2021 PÅ 05:55
Langrenn
Bjørgen avslører dopingdrama: – Det var helt jævlig å få den telefonen
11/10/2021 PÅ 17:47