Klæbo vant prologen og tok deretter overbevisende seire i alle sine tre heat i utslagsrundene. I finalen knuste han konkurrentene og vant 2,39 sekund foran Federico Pellegrino. Jay Renaud fra Frankrike gikk inn til tredjeplass.
Golberg ble nummer fire og økte dermed Ski Tour-ledelsen. Sammenlagttoer Alexander Bolsjunov røk ut i semifinalen etter å ha blitt hindret av en klønete Simen Hegstad Krüger.
For verdenscupleder Bolsjunov, som var alene om å bryte den norske dominansen i sammendraget etter de to første etappene, ble det ingen god dag, og han hadde grunn til å være irritert på Krüger.
Langrenn
Martin Johnsrud Sundby gir opp OL og satser på langløp
20/03/2021 PÅ 09:31
Nordmannen prøvde å gå inn for tidlig i en sving, gikk over skiene til Bolsjunov og falt. Russeren prøvde å hoppe over ham, men falt selv og greide ikke å hente inn det tapte. Russeren ble nummer fire i heatet, men hadde tapt for mye til å gå videre på tid.

Vant også prologen

Bruddet i fingeren så ikke ut til å hemme Klæbo nevneverdig i prologen. 23-åringen var 2,5 sekunder raskere enn tourleder Pål Golberg opp sprintbakken.
I alt tok åtte av de ti norske på startstreken seg videre til utslagsrundene senere tirsdag. Den store taperen ble Martin Løwstrøm Nyenget, som falt i starten av løypa og fikk sprinten ødelagt. Han kom i må drøye fire sekunder for sent til å ta seg videre.
Lillehammer-løperen er nummer tre i toursammendraget.
– Det er litt klønete, sa Nyenget til NRK og forklarte at han hektet skituppen i det løse i snøen.
– Da roterer jeg rundt og ligger der og kaver, sa 27-åringen som sammen med Hans Christer Holund ikke klarte å kvalifisere seg til utslagsrundene.
Erik Valnes ble nummer tre i prologen, men også Sjur Røthe, Emil Iversen, Simen Hegstad Krüger, Martin Johnsrud Sundby og Finn-Hågen Krogh tok seg videre.
Sistnevnte sa til NRK at han var usikker på om han ønsket å gå utslagsrundene.
(©NTB)
Langrenn
Klæbo ber skiforbundet trekke VM-anken
10/03/2021 PÅ 16:56
Langrenn
Skiforbundet anker diskvalifikasjonen av Klæbo på VM-femmila
09/03/2021 PÅ 15:45