Allerede OL-klare Johannes Høsflot Klæbo viste nok en gang hvor suveren han er på klassisk sprint denne sesongen.
Med seieren på dagens sprint i Planica, foran Emil Iversen og Teodor Peterson, er trolig også Iversen klar for OL-sprinten.
– Klæbo er i særklasse her i Planica. Det er en maktdemonstrasjon, sa Eurosport-kommentator Jan Christian Bjørn.
Langrenn
Han er langrennsjentenes nye trener – ingen kvinnelige søkere
19/05/2022 KLOKKEN 10:02
Men for de andre landslagsløperne var dagens sprint muligheten til å vise seg verdig de andre plassene.
Sondre Turvoll Fossli viste solide takter tidlig på dagen, og gikk en strålende kvartfinale.
Men i semifinalen, der han gikk mot Iversen og Klæbo, kjørte Turvoll Fossli rett ut i en sving, og spolerte sine sjanser til å nå finalen.
Dermed kan han ha mistet plassen på sprinten. Trolig står den fjerde og siste plassen mellom Turvoll Fossli og Pål Golberg, som røk ut i kvartfinalen i dagens sprint.
– Turvoll Fossli fikk ikke vist hva han er god for her, dessverre. Det han viste i kvartfinalen var godt nok til å kunne hamle opp med Klæbo og Iversen i dag, sa Eurosport-ekspert Åge Skinstad.

Tok ut Brandsdal

En som imponerte mer var Eirik Brandal. 31-åringen leverte en solid semifinalen, men i finalen var han sjanseløs og endte på femteplass i finalen.
Skinstad var likevel klar på at Bransdal får en plass på OL-sprinten.
– Jeg tror vi kan si at med den finaleplassen får du gå OL i klassisks sprint, Bransdal. Der får du gå med Klæbo som er sikker, og det samme er nok Emil Iversen. Så blir det spennende om med den fjerde personen, om det blir Turvoll Fossli eller Golberg. Det er ikke enkelt å ta ut, sa Skinstad.
Resultat klassisk sprint, Planica:
1. Johannes Høsflot Klæbo 3.27.39, 2. Emil Iversen +0.62, 3. Teodor Peterson +8.14, 4. Oskar Svensson +11.82, 5. Eirik Brandsal +19.79, Gleb Retivykh +27.09
Langrenn
Ulvang vil ha like distanser for kvinner og menn
30/04/2022 KLOKKEN 10:33
Langrenn
Caspersen Falla legger opp: – Litt vemodig
21/04/2022 KLOKKEN 11:41