Svenske Emil Johansson (31) hadde store planer om å kneble langrennskometen Johannes Høsflot Klæbo (21) på lørdagens sprint i Davos. De planene kan man mildt sagt si gikk i vasken.
Klæbo gjorde som han har gjort hele vinter og knuste langrennseliten for sjette gang på seks forsøk denne sesongen.
Langrenn
Trøblete oppladning til OL-sesong for Bolsjunov
21/09/2021 PÅ 06:17
– Klæbo i denne løypa er ikke umulig. Det finnes flere i den svenske troppen som kan ta ham i en spurt. Oskar Svensson, jeg, Teodor Peterson, Emil Jönsson. Alle som er med. Karl-Johan Westberg, sa en selvsikker Johansson til Expressen før løpet.
Etter å ha vært maktesløs tilskuer til finalen (Johansson røk allerede i kvartfinalen, journ. anm.), hadde pipen en litt annen lyd.
– Det var kanskje litt for selvsikkert av meg å påstå at jeg skulle ta Klæbo i en spurt. Det e selvsikkert, men en gang koommer jeg kanskje til å gjøre det, sa han til avisen.
Mange har trukket paralleller fra det Klæbo holder på med om dagen til en ung Petter Northug. Inntil videre har 21-åringen fra Byåsen latt skiene tale for seg, og holdt en litt annen medieprofil enn sitt barnsomsforbilde. Men da 21-åringen ble konforntert med Johanssons offensive uttalelser, kom det et svar som fort kunne smelt fra Northug selv.
– Jeg vet ikke hvor mange svensker det var i finalen, svarte langrennsnorges nye kjæledegge retorisk.
Svaret? Ingen.
Langrenn
Presset svensk skiveteran: – Har egentlig ingen gode OL-minner
17/09/2021 PÅ 09:29
Langrenn
Martin Johnsrud Sundby gir opp OL og satser på langløp
20/03/2021 PÅ 09:31