Klæbo måtte se seg slått av råsterk kasakhstaner

Oppdatert 21/01/2018 klokken 14:02 GMT+1

Johannes Høsflot Klæbo ble slått av Aleksej Poltoranin etter at 30-åringen avsluttet forrykende på 15 kilometeren under verdenscupen i Planica søndag.

klæbo

Johannes Høsflot Klæbo ledet lenge, men måtte se seg slått med 13,2 sekunder av klassisk-eksperten Poltoranin, som gikk inn til sin ellevte verdenscupseier.
De to var i en klasse for seg, for svenske Calle Halfvarsson på tredjeplass ble slått med 42,8 sekunder.
Det skulle bli en skikkelig duell mellom Klæbo og Poltoranin. Trønderen var raskest i starten og var 6,0 sekunder foran etter fem kilometer. Etter passering ti kilometer var kasakhstaneren 0,3 sekunder foran. Etter 11,9 kilometer var det 0,3 sekunder i fordel Klæbo, men 2,1 kilometer fra mål var Poltoranin 18,7 sekunder foran.

Iversen nest beste norske

Den unge trønderen gikk lenge sammen med Emil Iversen, men måtte til tider slippe og det tydet på at 21-åringen begynte å bli sliten. Poltoranin på sin side er kjent for å ha kvasse avslutninger.
Emil Iversen endte som nest beste nordmann på fjerdeplass, slått med 54,7 sekunder.
Mattis Stenshagen åpnet bra, men fikk det litt tyngre mot slutten. Han endte 1.00,8 minutter bak vinneren, og med sjuendeplassen tok han sin klart beste plassering i verdenscupen. Han hadde en 24.-plass fra Lillehammer som best.

Dyrhaug brøt

Didrik Tønseth slet med sykdom under NM i forrige uke. Han endte 1.12,1 bak på en 11.-pass. Johan Hoel leverte også et bra løp og endte til slutt med 1.21,3 opp til vinneren som nummer 13.
Sindre Bjørnestad Skar og Martin Løwstrøm Nyenget havnet lenger nede på resultatlisten.
Niklas Dyrhaug brakk staven ut fra start og han tapte mye. Han valgte å gi seg etter en runde.