Klæbo var også best i prologen, kvartfinalen og semifinalen i den sveitsiske høyden. Han gjentok taktikken fra fjor og slo til i den siste bakken, der han fikk de nødvendige meterne på konkurrentene.
– Planen var å ligge framme og styre underveis. Det kostet kanskje mer, men det lyktes til slutt, sa Klæbo til TV 2 om sin taktikk for dagen.
Federico Pellegrino, som vant på Lillehammer, tok annenplassen.
Langrenn
Dramatiske dager for Øystein Pettersen
15/10/2021 PÅ 05:55
– Helt utrolig. Etter litt problemer i sesongstarten var det flott å være tilbake og vinne igjen. Kult å være tilbake på topp. Jeg stortrives her i Davos, sa Klæbo i et FIS-intervju.
– Det smakte godt etter at det har vært litt stang ut så langt, sa Klæbo.

Revansj

I verdenscupåpningen rotet trønderen bort seieren i Ruka i den klassiske sprinten. Der snek russeren Aleksandr Bolsjunov seg forbi på oppløpet. På Lillehammer forsvant Klæbo i semifinalen etter å ha fått ødelagt staven underveis.
– Jeg har vært revansjesugen, for jeg hater å tape skirenn. Det er alltid artig å vinne i skirenn. Jeg ser bare framover og ikke brukt mye energi på det som har skjedd tidligere, sa Klæbo.
– Nå skal vi bruke de nærmeste dagene til å finne ut hva vi skal gjøre etter jul. Jeg har lyst til å gå Tour de Ski, sa 22-åringen.
Klæbo hadde ingen heldig oppladning til rennet i Davos. Onsdag var han innblandet i en kollisjon i hjemlige trakter i Byåsen i Trondheim. Der kjørte inn i en forankjørende bil, og en 12 år gammel jente ble skadd.
Franske Baptiste Gros tok tredjeplassen lørdag. Den andre nordmannen i finalen, Eirik Brandsdal, ble nummer fem.
Brandsdal tok seg videre som lucky loser fra den første kvartfinalen. Håvard Solås Taugbøl og Sondre Turvoll Fossli havnet begge på annenplass i hvert sitt kvartfinaleheat.
Brandsdal vant sin semifinale, mens Taugbøl var et fattig 1/100 sekund unna å ta annenplassen i heatet. Tiden var heller ikke god nok til å avansere.

Freste mot Pellegrino

Fossli falt etter å ha blitt kjørt på av italienske Federico Pellegrino inn på oppløpet i den første semifinalen.
– Det er jo sprint med mange dueller, men de burde fulgt regelverket for han kjører helt over skiene mine bakfra. De tørr jo ikke diskvalifisere de beste, sa Fossli til TV 2.
Finn Hågen Krogh og Sindre Bjørnestad Skar ble begge nummer tre i sine kvartfinaler, men tidene deres var heller ikke gode nok til å avansere til semifinale.
Kasper Stadaas var innblandet i et uhell og fikk sin kvartfinale ødelagt.
(©NTB)
Sett denne?
Langrenn
Bjørgen avslører dopingdrama: – Det var helt jævlig å få den telefonen
11/10/2021 PÅ 17:47
Langrenn
Stjerneskuddet var plutselig på lag med forbildet: – Var utrolig «starstruck»
10/10/2021 PÅ 08:07