Weng var utrøstelig etter å ha gått i bakken på oppløpet på den 5. etappen av Tour de Ski, men to dager senere slo 26-åringen kraftig tilbake i Val di Fiemme.
For mens Ingvild Flugstad Østberg hadde en blytung dag på jobben, viste Weng superform i de italienske skoger. 26-åringen gikk inn til sin tredje etappeseier i karrieren i Tour de Ski, og tok igjen nesten hele forspranget (57 sekunder) til lagvenninnnen i sammendraget.
– Kampen om sammenlagtseieren er kjørt nå. Dette var ikke min beste dag på jobben. Kjedelig, sa Østberg til NRK.
Langrenn
Trøblete oppladning til OL-sesong for Bolsjunov
21/09/2021 PÅ 06:17
For da Weng satte på turboen før mellomspurten etter 6,1 kilometer, var det tydelig at Østberg slet med glatte ski. Tour de Ski-lederen hadde flere glipptak, og klarte aldri å tette luken som Weng opparbeidet seg.
– Det var noen ord som gikk gjennom hodet som ikke egner seg for TV. Jeg måtte kjempe med meg selv. Du føler det meste rakner, og du har vondt i hele kroppen. Du skjønner at sekundene røyner på, sa Østberg om den avgjørende sisterunden.
– Det er synd å se at Ingvild har så glatte ski. Det er ingen tvil om at det hemmet henne i dag, sa NRKs kommentator Torgeir Bjørn.
De siste kilometerne ble forskjellen på de to norske jentene mer og mer tydelig. Mens Weng fosset opp de siste bakkene, så Østberg helt ferdig ut.
I mål var Weng 35,2 sekunder foran landslagsvenninnen. Med til sammen 30 bonussekunder mot Østbergs 10, skiller det kun 1,8 sekunder fordel Østberg foran søndagens avslutningsetappe opp monsterbakken.
– Nå er Heidi favoritt til å vinne Touren, sa Bjørn.
Finske Krista Parmakoski, østerrikske Teresa Stadlober og amerikanske Jessica Diggins fulgte på plassene bak. Østberg ble nummer fem.
Langrenn
Presset svensk skiveteran: – Har egentlig ingen gode OL-minner
17/09/2021 PÅ 09:29
Langrenn
Martin Johnsrud Sundby gir opp OL og satser på langløp
20/03/2021 PÅ 09:31