– Det er en stilstudie. Charlotte er i en egen klasse nå om dagen, sier Eurosports langrennskommentator Jan Christian Bjørn i det Charlotte Kalla gikk over målstreken etter søndagens duathlon på Lillehammer.
Heidi Weng hang på frem til halvannen kilometer før mål. Så rykket den svenske verdenscuplederen i en av de siste bakkene. Weng klarte ikke å holde følge og gikk dermed i mål 19,7 sekunder bak Kalla. Ragnhild Haga endte på tredjeplass, 43,6 sekunder bak.
– Jeg visste ikke hva Heidi følte i den motbakken for hun var sterk hele veien. Jeg krysset bare fingrene for at hun ikke hadde like mye krefter igjen. Jeg måtte bare tenke fremover og jeg fikk ingen tidtakning før jeg kjørte inn på stadion. Men det er bra, for da må man bare fortsetter å kjempe, sa Kalla etter rennet.
Langrenn
Han er langrennsjentenes nye trener – ingen kvinnelige søkere
19/05/2022 PÅ 10:02
– jeg Føler meg i god form. Men Kalla var det lite å gjøre noe med. Jeg var sjanseløs opp siste bakken, sier Weng til Eurosport.no.
Hun legger også til at hun føler hun har mer inne og at det forhåpentligvis kommer frem i tide til OL.
Marit Bjørgen hadde en svært tung klassiskdel, men gikk seg opp til en fjerdeplass på skøytedelen og gikk over målstreken 54,3 sekunder bak Kalla. Noe som overrasket Weng.
– Hun fikk det ikke helt til her i fjor heller. Så det virker kanskje å være en løype som ikke passer henne helt. Men jeg er ikke bekymret. Hun er rutinert og vet hva hun driver med, legger Weng til.
Øvrige norske resultater: Ingvild Flugstad Østberg ble nummer 8, Astrid Uhrenholdt Jacobsen 12, Kathrine Harsem 13, Anne Kjersti Kalvaa 25, Maiken Caspersen Falla 27 og Silje Øyre Slind 30.
Langrenn
Ulvang vil ha like distanser for kvinner og menn
30/04/2022 PÅ 10:33
Langrenn
Caspersen Falla legger opp: – Litt vemodig
21/04/2022 PÅ 11:41