Østberg leverte et kjempeløp på 10 kilometer fri teknikk i Toblach, men Johaug kunne gå på hennes tider og greide å kjempe seg sju tidels sekund foran i mål. Dermed holdt Johaug liv i sin lange seiersrekke i distanserenn og gjenerobret samtidig ledertrøya i Tour de Ski.
– Fy fader, det var close. Jeg fikk sekundering og visste det sto om seieren. Det var godt å dra i land den der, sa Johaug til NRK.
Østberg var fornøyd selv om hun for annet år på rad tapte seieren i Toblach med noen tideler.
Langrenn
Han er langrennsjentenes nye trener – ingen kvinnelige søkere
19/05/2022 PÅ 10:02
– Jeg hadde ikke trodd at det skulle svare så bra allerede nå. Det har vært en spesiell siste måned for min del, men jeg er fantastisk godt fornøyd. Det er artig å få det til så bra, sa Østberg til NRK.
I fjor ble hun slått av Natalja Neprjajeva med tre tideler på samme distanse i Toblach.
– Det var null komma noe da også, så det er vel det som gjelder for meg i Toblach, sa hun, uten at det ødela dagen for henne.

Klar ledelse

Neprjajeva i den gule ledertrøya og søndagens sprintvinner Anamarija Lampic var sjanseløse mot de norske på årets siste dag. Sammenlagt er Johaug nå 21 sekunder foran toer Neprjajeva, mens Heidi Weng og Østberg følger tett bak på de neste plassene.
Svenske Ebba Andersson yppet seg med en sterk åpning og ledet etter 3 kilometer foran Johaug og Østberg, men hun greide ikke å følge opp og var bak Johaug allerede halvveis. På veien mot 3.-plass hjalp hun Østberg.
– Jeg gikk sammen med Ebba mye av 2. runde og var heldig som fikk en rygg da, sa Østberg.
Mot slutten måtte Andersson gi alt for å hindre norsk trippelseier. Hun knep tredjeplassen tre tidels sekund foran Heidi Weng.

Avblåste krisen

Astrid Uhrenholdt Jacobsen leverte et sterkt renn og gikk inn til 5.-plass, slått av Johaug med 20,8 sekunder. Det var altså fire norske blant de fem beste.
– Jeg tror vi kan avblåse den krisen, sa Jacobsen lattermildt til NRK noen timer etter at det som følge av de norske mennenes skuffende prestasjoner ble skumlet om sykdomsutbrudd på løperhotellet.
Neprjajeva gikk inn til 6.-plass og var 26 sekunder bak Johaug.
Tiril Udnes Weng ble nummer 15, Ragnhild Haga 19, Anne Kjersti Kalvå 20, Kari Øyre Slind 21 og Magni Smedås 28.
(©NTB)
Langrenn
Ulvang vil ha like distanser for kvinner og menn
30/04/2022 PÅ 10:33
Langrenn
Caspersen Falla legger opp: – Litt vemodig
21/04/2022 PÅ 11:41