Natalia Neprjajeva ble slått til 2.-plass med ett minutt og 45 sekunder. Russeren holdt unna for Ebba Andersson og Ingvild Flugstad Østberg i en spennende avslutning og tok innpå Østberg i verdenscupsammendraget.
Johaug fortsetter å være utilnærmelig i distanserenn etter comebacket. Hun har fortsatt ikke blitt slått denne sesongen. I Holmenkollen søndag gjorde 30-åringen akkurat som hun ville.
Johaug tok sin fjerde tremilsseier i Holmenkollen de ti siste årene. Marit Bjørgen har vunnet de seks andre.
Langrenn
Dropper høydeopphold: – Var litt «hissig på grøten»
19/10/2021 PÅ 09:35
– Jeg følte meg bra og hadde veldig gode ski, og jeg klarte å gå avslappet. Jeg har hatt mange hardøkter i denne løypa og vet hvor jeg kan tråkke til. Det er en løype som krever høy kapasitet, med mye motbakker, og det er styrken min, sa Johaug til NRK.
På en vakker vinterdag i Oslo satte hun stor pris på publikumsstøtten.

Kan ikke bli bedre

– Det var enormt med så mye folk. Vi kan ikke få en bedre holmenkollsøndag. Det var utrolig moro å få gå her, for det er lenge siden sist, sa hun.
VM-dronningen satte kjempefart fra første stavtak i nasjonalanlegget. Det førte til strekk i feltet. Bare en liten gruppe løpere forsøkte å følge Johaug, og kun russiske Natalia Neprjajeva klarte det. Hun gikk med Johaug fram til snaue sju kilometer. Da takket Johaug for følget.
Resten av rennet var en kamp for plasseringene bak den norske skidronningen. Neprjajeva gikk alene bak Johaug. Bak fulgte en kvartett bestående av norske Ingvild Flugstad Østberg, Astrid Uhrenholdt Jacobsen, samt svenskene Ebba Andersson og Charlotte Kalla.

Tok innpå

Jacobsen var den første av dem som måtte slippe, mens Neprjajeva lenge så ut til å kunne paradere inn til 2.-plass. Imidlertid kom Andersson og Østberg sterkt mot slutten og tok innpå nærmest for hvert stavtak.
Neprjajeva greide å svare og holdt forfølgerne fire sekunder bak seg. Andersson vant spurten mot Østberg om den siste pallplassen. Neprjajeva er toer bak Østberg i verdenscupen totalt og har ikke helt gitt opp håpet om å snyte Tour de Ski-vinneren for sammenlagtseieren.
Kalla ble nummer fem og Jacobsen nummer seks.
Johaug hadde en luke på nesten 25 sekunder etter 10 kilometer, Den hadde økt til 1.18 minutt etter 20 kilometer og fortsatte å gå fra de andre inn mot mål.
(©NTB)
Sett denne?
Langrenn
Dramatiske dager for Øystein Pettersen
15/10/2021 PÅ 05:55
Langrenn
Bjørgen avslører dopingdrama: – Det var helt jævlig å få den telefonen
11/10/2021 PÅ 17:47