Astrid Uhrenholdt Jacobsen gikk et nytt godt løp etter seieren fredag og gikk inn til 2.-plass bak sloveneren Anamarija Lampic på den klassiske sprinten. Med det hoppet Heming-løperen også til 2.-plass sammenlagt, tre sekunder bak Johaug som ble nummer elleve lørdag.
Johaug er nå storfavoritt til å ta sin tredje seier i Tour de Ski. Favorittstempelet ble ytterligere styrket ved at hun klarte å ta seg til semifinalen lørdag, noe som utløste et gledeshyl som ljomet over stadion.
– Det var veldig nervepirrende å se på. Semifinale er ikke hverdagskost for meg. Det var snakk om mange bonussekunder, og de er gull verdt, sa Johaug.
Langrenn
Dropper høydeopphold: – Var litt «hissig på grøten»
16 TIMER SIDEN

– Min styrke

Johaug sier selv at hun tidligere har hatt 30–40 sekunder til nummer to på avslutningsetappen i slalåmbakken Alpe Cermis.
– Jeg vet at jeg har en styrke i den bakken, noe annet vil være å lyve, så jeg ser lyst på morgendagen, sa Johaug, som finner seg i å ha favorittstempelet før søndagens fellesstart.
– Men man vet aldri og det skal gås. Dessuten er både Astrid (Uhrenholdt Jacobsen) og Ingvild (Flugstad Østberg) i form. Men jeg er jo en av favorittene. Hadde jeg sagt noe annet, hadde dere ikke trodd på meg, sa en storfornøyd Johaug.
Natalja Neprjajeva kunne med seier i sprintfinalen ha tatt over ledertrøyen i sammendraget, men falt rett etter start da skiene hennes krysset seg. Det gjør at Johaug fortsatt leder sammenlagt.

Østberg misfornøyd

Østberg var misfornøyd i prat med sin trener foran TV-kameraene etter semifinalene.
– Jeg skulle vært litt mer offensiv på toppen der, det var ikke bra nok. Det var kjedelig, sa Østberg.
Hun kom sist i det andre semifinaleheatet etter at Johaug kom sist i det første. Tiden til Johaug var bedre enn Østberg, og hun tok dermed to bonussekunder mer enn Østberg.
(©NTB)
Sett denne?

Norsk seier i dramatisk avslutning: – Hun brekker staven

Langrenn
Dramatiske dager for Øystein Pettersen
15/10/2021 PÅ 05:55
Langrenn
Bjørgen avslører dopingdrama: – Det var helt jævlig å få den telefonen
11/10/2021 PÅ 17:47