Søndag tok Therese Johaug sin femte distanseseier av fem mulige med triumfen på 10-kilometeren i Davos.
Konkurrentene ble nok en gang satt i skyggen av skidronningen fra Dalsbygda. Hun slo lagvenninnen Ingvild Flugstad Østberg med 12,1 sekunder. Krista Pärmäkoski fra Finland tok tredjeplassen.
– Jeg trives veldig godt her i Davos. Løypa er tøff, så jeg måtte jobbe hardt for seieren i dag, men veldig glad for at jeg er på toppen av podiet igjen. Flugstad Østberg var ikke så langt bak, det er veldig gøy at hun tar andreplassen. Vi gjorde en god jobb i dag, og gleder oss nå til juleferie, strålte Johaug til Det internasjonale skiforbundets tv-team.
Langrenn
Dropper høydeopphold: – Var litt «hissig på grøten»
19/10/2021 PÅ 09:35
Johaug føk ut fra start og satte standarden umiddelbart. På de første kilometerne var det bare Østberg som var i nærheten, men greide ikke å holde tritt utover i skøyterennet.
Mens det skilte 7,1 sekunder mellom de to halvveis, var luken økt til 14,2 med underkant av to kilometer igjen.
Seieren er Johaugs 48. i verdenscupen og hennes femte etter comebacket. Hun har hittil i vinter vunnet sju av åtte renn hun har gått. Der er bare etter sprinten på Lillehammer 30-åringen ikke har stått øverst på podiet. På distanse har hun vunnet alt (fem renn i verdenscupen og to under den nasjonale sesongåpningen).
Forrige helg smadret Johaug alle med et superløp på Beitostølen. Da slo hun toer Charlotte Kalla med godt over ett minutt. Forkjølelse stoppet Kalla fra å ta turen til den sveitsiske høyden. Dermed var Ebba Andersson svenskenes trumfkort i søndagens skøyterenn, men greide ikke å ta seg opp på pallen denne gangen.
Ragnhild Haga, Kari Øyre Slind, Silje Øyre Slind, Lotta Udnes Weng og Tiril Udnes Weng gikk også søndagens renn.
(NTB/Eurosport.no)
Langrenn
Dramatiske dager for Øystein Pettersen
15/10/2021 PÅ 05:55
Langrenn
Bjørgen avslører dopingdrama: – Det var helt jævlig å få den telefonen
11/10/2021 PÅ 17:47