Ingen var større favoritt enn Johaug da langrennsverdenscupen gikk på norsk snø for annen helg på rad. Hun skuffet ikke og fortsatte sin perfekte distanserekke i comebacket.
30-åringen fra Dalsbygda knallet til fra start og holdt en fart ingen var i nærheten av å matche. Med nok en triumf kan hun nå skilte med 46 individuelle verdenscupseirer.
Hittil i vinter har Johaug vunnet seks av sju renn hun har gått. Det er bare sprinten på Lillehammer forrige helg hun ikke har stått øverst på podiet. På distanse har hun vunnet rubbel og bit (fire i verdenscupen, to under den nasjonale sesongåpningen på Beitostølen).
Langrenn
Dramatiske dager for Øystein Pettersen
15/10/2021 PÅ 05:55
Det var spesielt mellom 2,2 og 6 kilometer at Johaug knuste alle. I løpet av dette strekket falt rivalene av og tapte mye tid. Rundt halvveis var svenske Ebba Andersson nærmest med 31,5 sekunder.
Johaug holdt ikke den samme toppfarten i annen halvdel av 15-kilometeren, men hun kunne fint dabbe litt av. Seieren hadde hun i sin hule hånd.
Lørdagens verdenscuprenn var det første på Beitostølen siden 2009. Valdrisene steppet inn som arrangør etter at franske La Clusaz av økonomiske årsaker måtte melde avbud denne sesongen. Norge har dermed fire verdenscupstevner i vinter. Også Lillehammer, Oslo og Drammen skal være verter.
Søndag går vinterens første verdenscupstafett av stabelen. Der må de norske langrennsjentene belage seg på knalltøff konkurranse fra Sverige.
(©NTB)
Langrenn
Bjørgen avslører dopingdrama: – Det var helt jævlig å få den telefonen
11/10/2021 PÅ 17:47
Langrenn
Stjerneskuddet var plutselig på lag med forbildet: – Var utrolig «starstruck»
10/10/2021 PÅ 08:07