Klæbo var ensom norsk svale i finalen og kom alene til mål etter å ha mørnet konkurrentene gjennom hele finalen. Italienske Federico Pellegrino tok annenplassen, mens franske Lucas Chanavat ble nummer tre.
21 år gamle Klæbo, som tok et overlegent OL-gull i sprint i Pyeongchang, har vært på pallen i samtlige sprintrenn i verdenscupen denne sesongen. Kun to ganger har han måtte se seg slått.
Totalt står han med 11 verdenscupseirer denne vinteren.
Langrenn
Presset svensk skiveteran: – Har egentlig ingen gode OL-minner
I GÅR PÅ 09:29

Skar falt for eget grep

Sindre Bjørnestad Skar var eneste øvrige norske løper i semifinalene. Da kampen om finaleplassene tilspisset seg i siste sving, falt han for eget grep. Skar forsøkte å presse seg forbi svenske Karl-Johan Westberg, men på innsiden av ham var det ikke plass.
Dermed havnet de begge på hodet i snøen og fikk finalemulighetene ødelagt.
– Jeg trodde jeg skulle komme meg forbi ham, men det var min skyld at det ble sånn, sa Skar til NRK.
Aleksandr Bolsjunov var raskest i prologen foran Klæbo, men for den sterke russeren var sprinten over i kvartfinalen.
Også for de norske løperne ble det mannefall i kvartfinalene. Eirik Brandsdal, som overveier å avslutte karrieren etter inneværende sesong, ble nest beste norske løper på 12.-plass i prologen, men mer enn én utslagsrunde ble det ikke på Kjelsås-løperen.

God Sundby-start

Martin Johnsrud Sundby gjorde også en god prolog og endte på 22.-plass. Dermed sikret Røa-løperen fått en god start på minitouren i Falun, til tross for at han kom til kort på oppløpet i kvartfinalen.
Exit ble det også for Emil Iversen.
Norskkoreanske Magnus Kim gjorde som i Drammen og sikret seg plass i kvartfinalene. Han hadde 23. beste tid, men røk i kvartfinalene.
Niklas Dyrhaug, Didrik Tønseth, Hans Christer Holund og Sjur Røthe ble på sin side utslått i kvalifiseringen. Nærmest å ta seg videre var Dyrhaug, som kom et snaut sekund for sent til å gå videre. Tydal-løperen ble nummer 36.

Bjørgen på pallen

Marit Bjørgen fulgte opp seieren på Kollen-tremila med tredjeplass på verdenscupsprinten i skøyting i Falun fredag.
Hjemmehåpene Hanna Falk og Jonna Sundling toppet resultatlistene etter en taktisk perfekt gjennomført finale. De svenske jentene gikk i front og trakk ned farten. Dermed fikk ikke Bjørgen brukt kjempekreftene sine.
Silje Øyre Slind kvalifiserte seg for karrierens tredje sprintfinale og ble nummer fem.
(©NTB/Eurosport.no)
Langrenn
Martin Johnsrud Sundby gir opp OL og satser på langløp
20/03/2021 PÅ 09:31
Langrenn
Klæbo ber skiforbundet trekke VM-anken
10/03/2021 PÅ 16:56