BEITOSTØLEN (Eurosport.no):

Langrenn
Kriminaliserer økonomisk vinning av doping
I GÅR PÅ 12:23

Stakefrie soner ble innført forrige sesong for å forhindre staking gjennom hele løypa. Eurosports langrennsekspert Åge Skinstad mente arrangøren på Beitostølen hadde gjort en god jobb med å plassere de stakefrie sonene under dagens klassiskrenn.

– De virker naturlig satt. Jeg er helt sikker på at ingen går staking lenger opp i bakken enn der de stakefrie sonene begynner, og da blir det heller ingen klaging fra løperne, sa underveis i rennet Skinstad.

– Uenige i konseptet soner

Martin Johnsrud Sundby var derimot ikke fornøyd med de stakefrie sonene.

– Det må jeg og Åge Skinstad få være helt uenige i, uten at det blir noen større debatt ut av det. Vi er nok oppriktig uenige i konseptet soner.

Han skulle gjerne staket mye mer enn det han fikk lov til, og irriterte seg grønn over skiltene underveis i rennet.

– Jeg får lyst til å rive opp skiltene og kaste de ut til siden. Men sånn er det og det må jeg forholde meg til, sier Sundby.

Vil avslutte karrieren uten skismurning

Skinstad som sluttet i jobben som landslagssjef for blant annet Martin Johnsrud Sundby for snart tre år siden, mener de stakefrie sonene har vist seg effektive for å regulere klassisk teknikk.

Sundby har tatt motsatt side av debatten, men innser at hans syn ikke kommer til å få gjennomslag med det første.

– Jeg føler jeg har brukt nok energi på det, uten at jeg har kommet noen vei. Så jeg får bare riste litt på huet og sørge for at jeg kan avslutte karrieren med noen løp uten skismurning på.

Langrenn
Northug var ikke ruspåvirket da han ble stoppet av politiet
02/09/2020 PÅ 07:10
Langrenn
Skiforbundet: – Ønsker å gi Northug all den støtte og hjelp han trenger
21/08/2020 PÅ 11:26