Onsdag ble det bekreftet hvilke russiske utøvere som må se OL fra sofakroken. På listen stod blant annet navnet til Sergej Ustjugov, en av de fremste konkurrentene til de norske langrennsløperne i PyeongChang.
Russerne raste mot beslutningen om ikke å invitere 111 utøvere. IOC begrunnet heller ikke avgjørelsen.
Langrenn
Han er langrennsjentenes nye trener – ingen kvinnelige søkere
19/05/2022 PÅ 10:02
– De har ikke noe. Det er en stor skandale. Det er galskap, sa Ustjugovs trener Markus Cramer til SVT.
Den svenske skistjernen Charlotte Kalla er i full gang med å forberede seg til OL. Hun er forbauset over at IOC ikke har begrunnet hvorfor russerne ikke er blitt invitert til mesterskapet.
– Jeg ble overrasket fordi det ikke var noe mer informasjon enn at de ikke får starte, men ikke hvorfor de ikke får starte. Det føles merkelig at de ikke kan gå ut med grunnen, sier Kalla til Aftonbladet.
At det foregår en dopingdiskusjon i forkant av mesterskapet påvirker ikke skistjernen nevneverdig, men hun håper at utøverne som stiller til start i PyeongChang er rene.
– Akkurat nå leser jeg ikke media. Jeg snapper ting opp i diskusjoner med andre, men ellers har jeg ikke mye fokus på det, sier Kalla, som også kommenterer det faktum at Petter Northug ikke blir å se i Sør-Korea også.
– Han har ikke prestert på det nivået. Om det er tøft for oss i Sverige er det enda tøffere i Norge. Jeg tipper de har gjort en helhetsbedømming de som har tatt ut det norske OL-laget, sier skistjernen.
Langrenn
Ulvang vil ha like distanser for kvinner og menn
30/04/2022 PÅ 10:33
Langrenn
Caspersen Falla legger opp: – Litt vemodig
21/04/2022 PÅ 11:41