Saken oppdateres.
BEITOSTØLEN/OSLO (Discovery):
170 mann stod på startstreken til 15 km klassisk på Beitostølen lørdag.
Ruka
Johaug revansjerte seg mot Karlsson: – Man begynner å tvile
28/11/2021 PÅ 13:13
Det ble tettere på herresiden enn på damesiden, der Therese Johaug var fullstendig overlegen., men også her skulle det skille seg ut et navn utover i løpet.
– Hvilket løp Holund har gått mellom 10 og 12,6 km, sa NRK-kommentator Torgeir Bjørn.
For Hans Christer Holund distanserte resten av utøverne på snaue to og en halv kilometer. I mål var Holund hele 17,3 sekunder foran Emil Iversen, som tok 2. plassen.
– Veldig fornøyd med løpet kroppen og gjennomføringen, og jeg er litt lettet for å kjenne at jeg er i så god form allerede nå. Det blir viktig å gå gode skirenn fremover om jeg skal komme meg til OL, og løpet i dag var bra, sa dagens vinner til Discovery etter målgang.

Sensasjonell pallplass

Dagens store overraskelse stod Håvard Moseby for. 22-åringen fra Kjelsås sjokkerte eliteløperne og karet seg til en sensasjonell 3. plass i sesongåpningen.
Langrennstalentet fikk tidligere i sommer et brudd i bekkenet, og har nylig kommet tilbake i trening, noe som gjør 3. plassen til en enda større prestasjon.
Erik Valnes hadde den sterkeste åpningen og kjempet lenge om en medaljeplass, men fikk det tungt på slutten. Sørreisværingen gikk til slutt inn til en 4. plass, fem sekunder bak Håvard Moseby.
For Sjur Røthe ble sesongåpningen blytungt. Landslagsløperen måtte bryte. Hør hva han sa om lørdagens renn her:

Røthe måtte bryte: - Fryktelig tung dag

LES OGSÅ: Jakter Beijing-billett utenfor landslaget: – De neste ukene blir et mini-OL

Én ledig verdenscupplass

Det er en stor kamp om de ledige plassene til verdenscupåpningen i Ruka. Johannes Høsflot Klæbo - som stod over grunnet sykdom -, Pål Golberg, Emil Iversen, Hans Christer Holund og Simen Hegstad Krüger er alle tatt ut til å gå 15 km klassisk neste helg, men det er fortsatt én ledig plass.
Ruka
Ingen norske herrer til start i Ruka
28/11/2021 PÅ 11:25
Langrenn
Tror denne løperen kan nærme seg OL-troppen i Ruka
26/11/2021 PÅ 19:24