– Dette er et pangløp av Finn-Hågen, sa Eurosports langrennskommentator da nordmannen tok ledelsen i mål på 15 kilometeren i fri teknikk.
Men til tross for et solid løp, endte Krogh til slutt på en sjetteplass i Toblach. Han ble nest beste nordmann, 23.8 sekunder bak vinneren Simen Hegstad Krüger.
Langrenn
Han er langrennsjentenes nye trener – ingen kvinnelige søkere
19/05/2022 KLOKKEN 10:02
Dét er langt fra en dårlig prestasjon etter det som kan betegnes som en svak sesongstart av nordlendingen.
– Topp seks på en OL-øvelse etter å ha slitt såpass på starten av sesongen, det er veldig betryggende, mener Eurosports langrennsekspert og tidligere landslagssjef Åge Skinstad.

Roser sjefen

Krogh hadde gått åtte renn denne sesongen før 15 kilometeren i Toblach lørdag. Hans beste plassering var en 5. plass på samme distanse i den nasjonale åpningen på Beitostølen. På Lillehammer tok han en 44. plass (sprint) og en 49. plass på skiathlon. I Davos helgen etter gikk det ikke særlig mye bedre, og han tok en skuffende 27. plass på 15 kilometeren i fri teknikk. Likevel valgte landslagstrener Tor-Arne Hetland å ta ut Krogh til verdenscuprennene i Toblach, på bekostning av løpere som Emil Iversen og Didrik Tønseth.
– Jeg synes Tor-Arne Hetland fortjener ros. Han fortsetter å gi Finn tillit, fordi han vet hva som bor i ham. Og i dag så man at Finn angrep løpet på en helt annen måte enn tidligere og var utrolig offensiv fra start, sier Skinstad.
Hetland har tidligere denne sesongen vist at han har stor tillit til Krogh, og trekker særlig frem måten han håndterte ankeretappen i VM i Lahti. På bakgrunn av den, gikk Hetland rekordtidlig ut og sa at nettopp Krogh er tiltenkt ankeretappen på stafetten i OL i PyeongChang.

Savner én

Skinstad er enig i Hetlands uttak til italienske Toblach med unntak av én løper.
– Den eneste jeg savner er Anders Gløersen. Det hadde vært morro å se han som er spesialist på 15 kilometer fri. På denne øvelsen er han anvendelig og god, men nå må han vinne distansen i NM hvis han skal ha noen mulighet til å komme til OL, tror langrennseksperten.
Gløersen vant 15 kilometer fri teknikk i Davos i 2014, og har bronse på distansen fra verdensmesterskapet i Falun.
Langrenn
Ulvang vil ha like distanser for kvinner og menn
30/04/2022 KLOKKEN 10:33
Langrenn
Caspersen Falla legger opp: – Litt vemodig
21/04/2022 KLOKKEN 11:41