– Det var en juniorfeil av Klæbo som gjør at han ikke vinner finalen. Er det mulig?
Det sa Eurosports langrennskommentator Jan Christian Bjørn.
Johannes Høsflot Klæbo så ut som en klar vinner, men stoppet opp før målgang og kastet bort sprintseieren i Ruka. Alexander Bolsjunov vant i verdenscupåpningen.
Langrenn
Dropper høydeopphold: – Var litt «hissig på grøten»
19/10/2021 PÅ 09:35
Etterpå var nordmannen tydelig frustrert og forbannet da han gikk ut fra målområdet etter den enorme tabben.
– Det er ikke så mye å få gjort når jeg allerede har snudd meg til feil side og har stoppet opp. Men da må jeg bare lære av det. Den feilen gjør jeg ikke igjen, sa en skuffet Klæbo til NRK etter løpet.
– Jeg tror jeg hadde klart det bare hadde gått helt inn til mål, men det får vi aldri vite. Men jeg føler jeg hadde brukbar kontroll, fortsatte Klæbo.
Se video fra oppløpet:
Det ble tidlig klart at det ble en duell mellom Klæbo og Bolsjunov i sprintfinalen. De to kom side om side inn mot den siste motbakken, og nordmannen fikk nesten ti meter på russeren før oppløpet. Mens Klæbo trodde han hadde kapret seier, rettet han seg opp og så seg til venstre. Da kom Bolsjunov «i hundre» på høyresiden og passerte Klæbo til trønderens store fortvilelse.
Eirik Brandsdal ble nummer tre, mens Emil Iversen havnet rett utenfor pallen på en fjerdeplass. Sondre Turvoll Fossli ble nummer seks.
I kvinnenes finale var det kun en norsk representant. Maiken Caspersen Falla ble nummer fire.
(Eurosport.no/NTB)
Langrenn
Dramatiske dager for Øystein Pettersen
15/10/2021 PÅ 05:55
Langrenn
Bjørgen avslører dopingdrama: – Det var helt jævlig å få den telefonen
11/10/2021 PÅ 17:47