Det var en preget Østberg som snakket i plenum på Beitostølen. Stemmen var i ferd med å sprekke flere ganger.
– Jeg har havnet i en situasjon der jeg ikke kan gå skirenn. Det er helsemessige årsaker bak dette. Alle kravene i helseattesten er ikke innfridd sa Østberg, uten å ville gå inn på hva som spesifikt gjør at hun ikke kan gå skirenn.
Hun forklarte at hun er frisk og skadefri, men at kroppen hennes trenger hvile for å komme seg «på pluss» igjen. Østberg mister Beitostølen-rennene samt verdenscupåpningen i finske Ruka neste helg.
Langrenn
Klæbo utklasset alle i sin 50. verdenscupseier: – Jeg trives her
10 TIMER SIDEN
– Det er selvfølgelig veldig kjedelig å ikke skulle gå skirenn. Starten av sesongen må gå uten meg, sa hun.

– Går inn på meg

Det er ikke klart når Østberg er tilbake i konkurranse.
– Jeg elsker å holde på med langrenn. Så dette går litt inn på meg, sa hun.
– Jeg må være så ærlig å si at jeg har følt meg bra og vært i ganske bra slag. Jeg har ikke fått så enormt mange signaler fra kroppen. Jeg har det jo veldig bra selv om dette er kjedelig. Jeg sturer ikke og ser inn i en vegg og griner.
På Beitostølen skal langrennsløperne gå sprint fredag, og distanserenn lørdag og søndag. Under verdenscupåpningen i Ruka går Østberg glipp av to 10-kilometere. Dermed kan hun gå glipp av dyrebare poeng i verdenscupsammendraget, som Østberg vant sist sesong.
– Helsa er uansett det viktigste. Når ting har vært som de har vært, er det beste for meg ikke å gå skirenn, sier Østberg.

Sterk sesong

Østberg leverte eventyrlige resultater forrige sesong. Som fjerde langrennskvinne i historien reiste hun hjem fra et VM med fem medaljer. Tre sølv og to bronse ble det i Seefeld.
Marit Bjørgen, Jelena Välbe og Marjo Matikainen hadde klart den sjeldne bragden før Østberg.
På toppen av det hele vant 28-åringen også verdenscupen sammenlagt og Tour de Ski. Vinteren kunne knapt endt bedre for henne.
På Østbergs merittliste står blant annet også VM-gull i lagsprint fra Falun i 2015, samt OL-gull i stafett (2018) og lagsprint (2014).
(©NTB)
Sett denne?
Langrenn
Strålende Klæbo med enkel seier i Ruka: – vil ikke friskmelde seg selv
I GÅR KLOKKEN 16:34
Langrenn
Skadeplagede Klæbo vant sesongåpningen på Beitostølen
19/11/2022 KLOKKEN 12:32