– Det blir spennende, sa Johaug til NRK før den avsluttende jaktstarten.
Men spennende ble det aldri i kulden i det østlige Finland ikke langt fra den russiske grensen da minitouren ble avsluttet med 10 kilometer jaktstart i fri teknikk.
Johaug gikk ut 18 sekunder foran amerikanske Sadie Maubet Bjornsen og nær halvminuttet foran hjemmehåpet Krista Pärmäkoski.
Langrenn
Klæbo utklasset alle i sin 50. verdenscupseier: – Jeg trives her
3 TIMER SIDEN
Og som ventet var det ingen som klarte å nærme seg raketten fra Dalsbygda. Johaug økte hele veien til alle konkurrentene.
– Jeg har blitt vant til å gå alene. Jeg hadde bestemt meg for å gå som om det var en individuell start, sa Johaug til NRK.

Drømmestart

Med beste tid også søndag innkasserte Johaug seier også på den siste distansen, i tillegg til sammenlagtseieren i minitouren.
– Det har blitt en drømmestart på verdenscupsesongen. Jeg kunne vel egentlig ikke fått en bedre start på sesongen enn dette, sa Johaug.
Heidi Weng gikk et kjempeløp og fra et utgangspunkt som nummer ti, kjempet hun seg opp til sølvplass foran Astrid Uhrenholdt Jacobsen. De to norske var henholdsvis 1.11 og 1.13 bak den suverene lagvenninnen. Weng gikk nesten like raskt som Johaug og tapte kun åtte sekunder.

Måtte roe ned

Weng tok igjen den ene løperen etter den andre, og sammen med Uhrenholdt Jacobsen rykket hun ifra Sadie Bjornsen og Krista Pärmäkoski da det var en drøy kilometer til mål.
– Det var veldig gøy. Jeg følte meg så bra de to første rundene. Så fikk jeg beskjed om å roe meg ned og konsentrerte meg om å gå bra på ski, sa en lykkelig Weng til NRK.
Tiril Udnes Weng gikk inn til 7.-plass etter å ha startet som nummer 13.
Johaug innledet minitouren med kvartfinaleplass i fredagens sprint og fulgte opp med suveren seier på 10 kilometer klassisk lørdag.
31-åringen var også suveren i forrige helgs generalprøve på Beitostølen. Da vant hun ti kilometer både i klassisk og skøyting. Forrige sesong tapte hun ikke et eneste distanserenn med intervallstart.
(©NTB)
Langrenn
Strålende Klæbo med enkel seier i Ruka: – vil ikke friskmelde seg selv
I GÅR KLOKKEN 16:34
Langrenn
Skadeplagede Klæbo vant sesongåpningen på Beitostølen
19/11/2022 KLOKKEN 12:32